3 kampa bomba

Güncelleme Tarihi:

3 kampa bomba
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2023 07:00

İsrail’in mülteci kamplarına yönelik saldırıları sürüyor. Üst üste iki gün vurduğu Cibaliya’dan sonra İsrail bu kez Gazze’nin batısındaki Bureyc ve orta kesimindeki Magazi mülteci kamplarını vurdu.

Haberin Devamı

Bombardımanda onlarca ev yerle bir oldu. 46 bin kişinin yaşadığı Bureyc kampında ilk belirlemelere göre 15 Filistinli öldü. Çok sayıda kişinin halen enkaz altında olduğu bildirildi. İsrail ordusu ayrıca Gazze’nin kuzeyindeki Şati mülteci kampı üzerinden attığı el ilanlarıyla, kampın “ağır şekilde bombalanacağı” uyarısında bulunarak Filistinlilere “bölgeyi tahliye edin” çağrısı yaptı.  Bu arada Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Cibaliya dün üçüncü kez bombaların hedefi oldu.

CİBALİYA’DA KAYIP BİNİN ÜZERİNDE

Kampta toplam can kaybının binin çok üzerine çıktığı, birçok cansız bedenin enkaz altından çıkarılamaması nedeniyle ölü sayısının netleşmesinin zaman alabileceği kaydedildi. Öte yandan Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler Ajansı, Filistinlilerin sığındığı bu bölgelerdeki 4 okulun hasar gördüğünü açıkladı. Bu bölgelerde de can kayıpları olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

3 kampa bomba

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 61’e yükselirken ölenlerin 3 bin 760’ı çocuk, 2 bin 326’sı ise kadın.

20 BİN YARALI VAR

-Sınır Tanımayan Doktorlar grubu, Gazze Şeridi’nde hâlâ 20 binden fazla yaralı bulunduğunu duyurdu. Daha fazla sayıda insanın tahliye edilmesi, ateşkes sağlanması yönünde çağrıda bulunurken Gazze’de tam bir insani kriz yaşandığını aktardı. Öte yandan 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye girişine izin verilen en üst düzey BM yetkilisi olan Philippe Lazzarini, “Herkesin yiyecek, su soruyor olması beni şoke etti” diye konuştu.

FIRINLARI DA VURUYOR

-İsrail, Gazze’de yaşayan 2.2 milyon insanı bir de açlığa mahkûm ediyor. Birleşmiş Milletler, Gazze’nin kuzeyindeki 11 fırının kullanılamaz hale geldiğini açıklarken, Gazze Şeridi’nde yalnızca 9 fırının faaliyette olduğu, insanların saatlerce kuyrukta beklediği bildirildi.

‘GAZZE’Yİ KUŞATTIK’

-İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail askerlerinin Gazze kenti içerisinde operasyonlar düzenlediğini ve şehri kuşattığını belirtti. El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde de, İsrail askeri hattının arkasından saldırdıklarını, hayatını kaybeden İsrailli askerlerin sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TÜRK-FİLİSTİN DOSTLUK HASTANESİ HİZMET DIŞI KALDI

-Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi’nde yer alan 35 hastaneden 16’sının enerji eksikliği sebebiyle hizmet dışı kaldığını açıklarken bölgenin tek kanser hastanesi olan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’nin yakıtın bitmesi ve çevresinin bombalanması nedeniyle işlevini yitirdiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!