25 çete üyesine kelepçe: Düşük kilometre vurgununa baskın

Güncelleme Tarihi:

25 çete üyesine kelepçe: Düşük kilometre vurgununa baskın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2024 07:00

İstanbul’da dolandırıcılık çetesi, internet üzerinden yüksek kilometreli araçlarını satan kişilerden araçları satın aldı. Daha sonra anlaştıkları oto elektrikçiler aracılığıyla bu araçların kilometrelerini iyice düşürdüler. Daha sonra da bu araçlar yeniden yüksek fiyatlara internet üzerinden satılığa çıkarıldı.

Haberin Devamı

Aracı almak isteyen vatandaşlara da güven vermek için ‘eksper yaptırabilirsiniz’ denildi. Aracı satın almak isteyen vatandaşlar çetenin anlaşmalı olduğu ekspere yönlendirildi. Bu eksper ‘araçların kilometresi orijinal, diğer bütün parçalarında da boya ya da değişen yok’ diye rapor verdi. Rapora güvenen vatandaşlar da araçları çetenin istediği fiyatlardan aldı.

ARAÇLAR ARIZA YAPINCA...

Araçlarını alan bazı kişiler, bir süre kullandıkları araçlarında bazı sorunlar baş gösterince başka bir ekspere götürdü. Yeni eksper araçların kilometrelerinin çok yüksek olduğunu belirledi ve bazı araçların da ağır hasarlı olduğuna yönelik rapor verdi.

Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı. Operasyonda, aralarında eksper çalışanı, oto elektrikçilerin de bulunduğu 25 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan 2’si kadın 25 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!