22 yıl hapis, sonra sınırdışı

Güncelleme Tarihi:

22 yıl hapis, sonra sınırdışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2006 00:00

İngiltere’de uyuşturucu ticareti ve haraç toplama suçlarından yargılanan Abdullah Baybaşin (44), toplam 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Woolwich Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada Baybaşin, uyuşturucu ticaretinden 10, şantaj, haraç toplama suçlarından 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Davasının 800’üncü gününde ağır hapis cezasına çarptırılan Baybaşin, mahkeme binasının yanındaki Belmarsh Cezaevi’nde tutuluyordu.

Tekerlekli sandalyede kararı dinleyen Baybaşin, yargıçın hapis cezasını çektikten sonra İçişleri Bakanı’na sınırdışı edilmesini önereceğini açıklamasıyla şoke oldu. Yargıç Stone, 1997 yılında geldiği İngiltere’den siyasal sığınma talebinde bulunan Baybaşin’in, haraç çetesinin lideri ve uyuşturucu taciri olduğuna hükmetti. Jüri tarafından daha önce suçlu bulunan Baybaşin’e verdiği cezayı açıklarken Yargıç Stone, mahkumun, cezanın üçte ikisi olan 14 yıl 8 ayı cezaevinde geçireceğine ve bu cezayı indirecek bir affın söz konusu olmadığına dikkat çekti.

Baybaşin’in cezaevinde 24 saatin 18 saatini yatakta geçirdiği, kimseyle konuşamadığı, işitme ve hafıza kaybına uğradığı iddia edildi.

Silahlı polislerin koruduğu mahkeme binası etrafında kuş uçurtulmadı. Mahkeme salonuna girenler tepeden tırnağa arandılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!