2014'te fotoğraflarıyla öne çıkan liderler

Güncelleme Tarihi:

2014te fotoğraflarıyla öne çıkan liderler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 22:58

Haberin Devamı

1. Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi’nde bir araya gelen ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ‘garip’ olarak nitelenen bu karenin ortaya çıkmasına neden oldu. 2014’ün ölümsüzleri arasına giren karede Putin Obama’nın sırtını sıvazlıyor, ABD Başkanı ise bu durumdan pek hoşnut görünmüyor.
2. İngiltere Başbakanı David Cameron Obama ile Ukrayna meselesini görüştükleri telefon konuşmasına ait bu kareyi Twitter’da, “Rusya’ya uygulanacak yaptırımlar konusunda birleştik” notuyla paylaşmıştı. Ancak Cameron’ın bu fotoğrafı paylaştıktan sonra pişmanlık duyduğunu tahmin etmek zor değil. Zira Cameron bu kare yüzünde sosyal medyada uzun süre alay konusu oldu.
3. İsviçre Konfederasyonu Başkanı Didier Burkhalter Nisan ayında Ukrayna’ya yaptığı ziyarette Başbakan Arseniy Yatsenyuk tarafından oldukça sıcak bir şekilde karşılandı. Ancak karşılama esnasında odada İsviçre bayrağı yerine aynı renklerdeki Danimarka bayrağının bulunması bu karenin yılın fotoğrafları arasına girmesine neden oldu.
4. Mart ayında İngiltere’nin başkenti Londra’da bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile ABD’li mevkidaşı John Kerry’nin vücut dilleri bu buluşmadan oldukça rahatsız olduklarını açığa vuruyordu.
5. Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, Kasım ayındaki Asya Pasifik Ekonomi Zirvesi’nde nihayet buluştuklarında ‘gizlenemez heyecanları’ yüzlerinden okunuyordu.
6. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da bu fotoğrafıyla sosyal medya kurbanları arasındaki yerini aldı. Hollande’ın Kazakistan’a yaptığı ziyaret sırasında verilen yerel kostümü giyerek çektirdiği bu fotoğraf Fransa’nın talebi üzerine Kazak yetkililer tarafından internetten kaldırılsa da, hsosyal medyada malzeme olmasına engel olunamadı.
7. Avustralya Başbakanı Tony Abott, misafiri Japonya Devlet Başbakanı Şinzo Abe’yle çektirdiği bu kareyi kendi Twitter hesabından paylaşmıştı.
8. Hindistan Başbakanı Narendra Modi Sidney’de kendisine yapılan sıcak karşılamadan oldukça memnun görünüyor.
9. Ukrayna meselesinde Batı’dan iyice kopan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kendisine yeni arkadaşlar edinmekte geç kalmadı. Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi Ağustos ayında Soçi’yi ziyaret etti.
10. Putin yakın zamanda Türkiye’ye ziyarette bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

11. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin "romantik dostluğu" da dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

12 2014'te yüzü gülen birkaç liderlerden biri de Almanya Başbakanı Angela Merkel oldu. Avrupa Birliği'nin en uzun süre iktidarda kalan lideri ve Forbes dergisi tarafından 'Yılın En Güçlü Kadını' unvanını alan Merkel'in mutluluğu, bu fotoğraf karesinden başka bir şeyle daha iyi anlatılamazdı.

13 Yılın ilk yarısında sık sık kendinden bahsettiren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un sonra birdenbire gözlerden kayboldu. Kim Jong-un'la ilgili hiçbir fotoğraf çıkmaz oldu. Ancak genç lider, yetimhane ziyareti sırasında verdiği fotoğraflarla geri döndü.

14 Bu yılın en çok "sevilen" liderlerinden biri hiç kuşkusuz Papa Françesko oldu. Papa, ABD-Küba ilşkilerinin normalleşmesi için araya girerek 50 yıllık düşmanlığın sona ermesinde büyük rol oynadı ancak bir tek pelerinine karşı koyamadı.

Haberin Devamı

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/90229/2/1/27824760/2014te-fotograflariyla-one-cikan-liderler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!