200 milyar dolar kaybetti... Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Güncelleme Tarihi:

200 milyar dolar kaybetti... Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2023 07:00

Uzun süredir dünyanın en zengin kişisi unvanını elinde tutan Elon Musk’ın serveti son bir yılda 200 milyar dolar azaldı. Dünyanın en büyük kişisel servet kaybını yaşayan Musk, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Haberin Devamı

Açıklamaları ve yaptıklarıyla uzun süredir gündemden düşmeyen Tesla ve Twitter’ın patronu Elon Musk, şimdi de kaybettiği parayla olay oldu. Bloomberg’ün hesaplamalarına göre Musk’ın serveti Kasım 2021’den bugüne 200 milyar dolar azaldı. Guinness’ten yapılan açıklamada 51 yaşındaki ABD’li girişimcinin servetindeki kaybın tam olarak belirlenmesinin zorluğu vurgulanırken, bir önceki rekor olan 58.6 milyar dolarlık kaybı net bir şekilde aştığı belirtildi. 2000 yılında Softbank’in kurucusu Masayoshi Son, servetinin 58.6 milyar dolarını kaybetmişti.

UNVANI KAYBETTİ

Elon Musk’ın bu servet kaybı, dünyanın en zengin insanı unvanını da kaybetmesine neden oldu. 2021 Kasım’da 340 milyar dolarla servetini en yüksek noktaya taşıyan Musk’ın şu anda yaklaşık 140 milyar dolar kişisel serveti olduğu tahmin ediliyor. Dünyanın en zengin insanları listesinin birinci basamağında ise artık 190 milyar dolarlık servetiyle Fransız lüks markalar grubu LVMH’nin sahibi Bernard Arnault var.

Haberin Devamı

200 milyar dolar kaybetti... Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

TESLA VE TWITTER ETKİSİ

Musk’ın varlığının büyük kısmını oluşturan Tesla hisselerinde geçen yıl yaşanan hızlı düşüş servet kaybının da birinci sebebi. Elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla’nın hisseleri 2022 yılında yüzde 65 değer kaybı yaşadı. Bu sert düşüşün özellikle Musk’ın ekim ayındaki Twitter satın almasının ardından hız kazanması dikkat çekti. Musk, Tesla yatırımcıları tarafından bir süredir Twitter’ı, Tesla’ya tercih etmekle suçlanıyor. ABD’li milyarder, Twitter’ın satın alma maliyetini karşılayabilmek için de sahibi olduğu Tesla hisselerinin bir kısmını satmıştı.

KAYBEDENLER KULÜBÜ

‘Milyarderler Kulübü’ olarak anılan dünyanın en zenginleri 2022’de servetlerinde rekor kayıplar yaşadı. Elon Musk tarihte en büyük servet kaybına uğrayan kişi olarak rekor kırarken, 2022 özellikle teknoloji devlerinin başındaki milyarder isimlerin de kayıp yılı oldu.

200 milyar dolar kaybetti... Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Paralarını kaybeden yatırımcılar, FTX’in reklamlarında oynayan Brady-Bündchen çiftine de dava açtı. Çift geçen ekim ayında boşandı./ Sam Bankman-Fried 

 

Haberin Devamı

FTX İFLAS ETTİ ÜNLÜ ÇİFTİN PARASI BATTI

Ünlü Brezilyalı model Gisele Bündchen ve Amerikan futbolu yıldızı Tom Brady’nin iflas eden dev kriptopara borsası FTX’in en büyük hissedarları arasında olduğu iddia edildi. Brady ve Bündchen çifti FTX için bir dizi reklamda oynamıştı. Pazartesi günü iflas mahkemesine sunulan belgelere göre çiftin yaklaşık 1.8 milyon adet FTX hissesi bulunuyor. Brady ve Bündchen’in hisseler için ne kadar ödedikleri açıklanmadı fakat, şirketin değeri 32 milyar dolara çıktığında çiftin hissesinin değeri 150 milyon dolara ulaşmıştı. FTX’in kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, binlerce kişiyi dolandırmakla suçlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!