'2-3 günde bir IŞİD liderini öldürüyoruz'

Güncelleme Tarihi:

2-3 günde bir IŞİD liderini öldürüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 23:32

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) Amerikan Üniversitesi tarafından düzenlenen ve her yıl bölgesel liderlerle üst düzey Amerikalı diplomatları ağırlayan Süleymaniye Forumu’nda konuşan ABD Başkanı Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, “Bölgede her 2-3 günde bir IŞİD liderini öldürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yaptığı konuşmada IŞİD’e karşı savaşta gelinen noktada bölgenin bir yıl önce olduğundan daha güvenli olduğunu belirten McGurk, IŞİD liderlerinden Ömer el Şişhani’nin geçen hafta öldürüldüğünü anımsatarak, bunun IŞİD’in komutasını zayıflatmada çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

IŞİD’in Suriye’deki merkezi Rakka ile Irak’ta ele geçirdiği Musul arasındaki ikmal yollarının kesilmiş olduğuna dikkat çeken McGurk, “IŞİD’in bölgede eskiden olduğu gibi hareket serbestisi yok. Ancak bu çok uzun bir koşu, IŞİD’in kontrol ettiği bölgeleri geri alsak bile IŞİD dünyayı terörize etmeye devam edecek” dedi. PYD lideri Salih Müslim’in de konuşmacı olarak yer aldığı foruma bu sene Türk Dışişleri’inden resmi bir yetkilinin katılmaması dikkat çekti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!