15 Temmuz şehitleri Strazburg’ta anıldı

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz şehitleri Strazburg’ta anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 09:55

Fransa’nın Strazburg kentinde ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma Gecesi’ düzenlendi.

Haberin Devamı

UETD Alsace Şubesince düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi. Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin objektifinden, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Programda konuşan Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Avrupalıların 15 Temmuz’daki darbe girişimine yeterince duyarlı davranmamasına tepki gösterdiklerini söyledi. Avrupa’ya karşı olmadıklarını, onun bir parçası olduklarını belirten Ünal, “Bugün Avrupa, insanlığın üzerinde yükseldiği ve son iki yüz yılda yükselttiği değerlerle çatıştığı için biz Avrupa’ya diyoruz ki: Sen temsil ettiğin değerlerle çatışma. Demokrasiyle, özgürlükle, temel insan haklarıyla, sandıktan çıkan iradeye sahip çıkman gerekirken, eğer bu konuda sessiz kalıyorsan, sen kendi değerlerinle çatışıyorsun’ diyoruz” dedi.
15 Temmuz gecesi 6 çok yakın arkadaşını kaybettiğini anlatan Ünal, “Bundan sonra hangi görüşten olursak olalım, üzerimize düşen görev, bu vatana, bu bayrağa sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

15 Temmuz şehitleri Strazburg’ta anıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!