15 Temmuz şehitleri anısına Beştepe’ye kadar gidecekler

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz şehitleri anısına Beştepe’ye kadar gidecekler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 10:12

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) düzenlediği ‘15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlük Bisiklet Turu’ kapsamında Ankara’ya pedal çeviren bisikletliler, Kapıkule Sınır Kapısı’nda çiçeklerle karşılandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih şehrinden 26 Haziran’da yola çıkan UETD üyesi Emrullah Durucan, Hasan Acar ve Abdurrahman Serdar Çakmak, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan’dan geçerek Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaştı. Bisikletliler, burada UETD Genel Sekreteri Bülent Bilgi, UETD kurucularından ve Genel Başkan Danışmanı Güleser Topuz ve AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanı Tarık Hatipler tarafından çiçeklerle karşılandı.
Bisiklet turunun FETÖ’nün darbe girişimine tepki amacıyla düzenlendiğini belirten Bülent Bilgi, “Demokrasiye sahip çıkma adına arkadaşlarımız yola çıktı. Allah onlardan razı olsun. Bu turun geleneksel hale gelmesi için UETD olarak elimizden geleni yapacağız. Darbede şehit düşen ve gazi olan arkadaşlarımızı anmak ve olayı unutmamak, unutturmamak bizim boynumuzun borcu” diye konuştu.
Avrupalı Türkler olarak her zaman vatanın, milletin ve devletin arkasında olduklarını vurgulayan Bilgi, bisikletlilerin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne kadar pedal çevireceğini ve şartlar uygun olursa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediklerini kaydetti. Bilgi, bisikletle yola çıkanların Türk, Kürt ve Laz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

15 Temmuz şehitleri anısına Beştepe’ye kadar gidecekler

‘SORGULAMAYA GÜCÜ YETMEZ’

Güleser Topuz ise CHP’nin yürüyüşünü eleştirdi: “Biz hak için yürürüz. Adaletsizlerle yürümek adaletsizlik getirir. Benim kardeşlerim bisikletlere bindiler, pedallara bastılar. Dedim ki, UETD olarak biz de kardeşlerimizi Kapıkule’de karşılayacağız. Adalet için Avrupalı Türklerin bayrağını buraya getiren kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz.”
Hiç kimsenin milletin birliğini ve beraberliğini bozamayacağını vurgulayan Topuz, “Bizim Cumhurbaşkanımızı, cumhurumuzu, memleketimizi, Avrupa’nın, ‘Adalet’ deyip adaletsizlik yapan hiç kimsenin, bizim ülkemizi sorgulamaya gücü yetmez” dedi.

15 Temmuz şehitleri anısına Beştepe’ye kadar gidecekler

Haberin Devamı

AVRUPALI TÜRKLER, VATANININ YANINDA’

UETD Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Aşut da Türk milletinin doğuda da batıda da kuzeyde de güneyde de milli mücadele ruhuyla yaşayan bir millet olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, vatanın, milletin ve bayrağın yanında olduklarını anlatan Aşut, “Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, Avrupalı Türkler, vatanının, milletinin, bayrağının ve sizlerin yanındadır. Cumhurbaşkanımızın, vatanımızın büyüklüğü, gücü, Avrupa’da bizim başımızı dimdik yapmakta, başımızı başka bir şeye karşı eğdirmemektedir” diye konuştu.
AK Parti Edirne Geçlik Kolları Başkanı Hatipler ise, “Bugüne kadar bu parti için cumhurbaşkanımız için bu vatan için bu memleket için Allah rızası için yaptık ne yaptıysak. Bundan sonra da faaliyetlerimiz devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

15 Temmuz şehitleri anısına Beştepe’ye kadar gidecekler

15 Temmuz şehitleri anısına Beştepe’ye kadar gidecekler

BAKMADAN GEÇME!