15 Temmuz girişimi bize bir şeyi öğretti

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz girişimi bize bir şeyi öğretti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 10:27

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde toplantı düzenlendi. Toplantıya sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

TÖREN, darbecilere karşı koyarken şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Hep birlikte okunan İstiklal Marşı’nın ardından, şehitler için Kuran okundu. Daha sonra söz alan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, 15 Temmuz şehitlerine minnet duygularını ifade ederek başladığı konuşmasında, gazilere de şifa dileklerini sundu. Şehit yakınlarının dinmek bilmeyen acılarını yürekten paylaştığını söyleyen Büyükelçi Aydın, şunları söyledi:
“Darbecilerin kardeş kurşunlarına ve bombalarına hedef olan yiğit ve korkusuz gazilerimize de şükranlarımızı ve minnet duygularımızı sunuyorum. Büyük Türk milleti, milli şairimizin deyimiyle göğsünü siper ederek darbeye dur demiş ve tanklara geçit vermeyeceğini bütün dünyaya göstermiş, yedi düvele demokrasiye ve özgürlüklere nasıl sahip çıkılacağını öğretmiştir. Açıktır ki 15 Temmuz, alışılagelmiş türden bir askeri kalkışma da değildir. Bu kalkışma aynı zamanda irade ve sadakatlerini FETÖ’ye teslim etmiş ve yıllar içerisinde ordumuzun içerisine sızarak yuvalanan asker kıyafetli hainlerin Pensilvanya’dan aldıkları talimatlarla hareket eden imam sıfatlı devlet ve millet düşmanı sivil ajanlarla birlikte ülkemize karşı gerçekleştirmeye çalıştıkları bir işgal girişimidir.”

Haberin Devamı

ALMAN MEDYASI GERÇEKLERE GÖZLERİNİ KAPADI
Alman medyasını da eleştiren Büyükelçi Aydın, bütün çabalarına rağmen Alman siyasetçileri ve kamuoyunu yönlendiren Alman medyasının, Türkiye’yi duymak istemediğini ve gerçeklere gözlerini kapadığını söyledi. Almanya’da medyanın, Türkiye hakkında çoğunlukla peşin hükümlü ve önyargılı davrandığını belirten Aydın, empati ve anlayıştan uzak bir tutum ortaya konduğunun altını çizerken, bu körlüğün ve sağırlığın son bulması temennisinde bulundu.

GAZİ HAKAN YILMAZ DA KONUŞTU
Büyükelçi Ali Kemal Aydın’ın konuşmasından sonra, Türkiye’den gelen 15 Temmuz gazisi İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Yılmaz, o gece yaşadıklarını törene katılanlara birinci ağızdan anlattı. Ardından Anadolu Ajansı muhabirlerinin 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde çektikleri çeşitli görsellerden oluşan bir video izlendi.
Anma programı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın törene telefonla canlı bağlanmasıyla sona erdi. Arslan, 15 Temmuz şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, kimsenin milletin birlik ve beraberliğini bozamayacağını ve bir daha başkalarının böyle bir olaya tevessül etmemesi için 15 Temmuz şehitlerinin unutturulmaması gerektiğini söyledi.
Büyükelçilik binasında gerçekleştirilen anma programına yaklaşık 500 kişi katıldı.

BAKMADAN GEÇME!