12 yıl "kürek mahkumu"

Güncelleme Tarihi:

12 yıl kürek mahkumu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2009 00:22

Dünyanın en kapalı ülkesi Kuzey Kore'de, ülkeye yasa dışı yollardan girmek suçundan yargılanan 2 Amerikalı kadın gazeteci, 12'şer yıl ağır çalışma cezasına çarptırıldı. Çalışma kamplarına gönderilenler taş ocaklarında çalıştırılıyor ve Kuzey Kore'de hala "kürek mahkumu" olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Kore Merkezi haber ajansını bildirdiğine göre, yüksek mahkemede 4 Haziran'da görülmeye başlanan davada, Amerikalı televizyon muhabirleri Laura Ling ile Euna Lee, Kuzey Kore'ye yasa dışı yollardan girmekten ve Kuzey Kore ulusuna karşı “ağır suç” işlemekten mahkum edildi. Mahkeme kararındaki “ağır suç”a ilişkin ayrıntı verilmedi.

Çin-Kuzey Kore sınırında 3 ay önce tutuklanan 2 Amerikalı gazetecinin mahkum olmasıyla ilgili ABD'nin Seul Büyükelçiliği henüz yorum yapmak istemedi.

Amerikalı kadın gazetecilerin, Kuzey Kore'nin en yüksek mahkemesinde yargılanması nedeniyle temyize başvuramayacağı belirtiliyor.

Halka açık olmayan ve yabancı gözlemcilerin izlemesine izin verilmeyen davadan çıkan mahkumiyet kararlarının çoğu gözlemcinin beklediğinden ağır olduğu kaydediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!