Dünya Tiyatro Günü'nü fidan dikerek kutladılar

Güncelleme Tarihi:

Dünya Tiyatro Gününü fidan dikerek kutladılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 12:39

Dünya Tiyatro Günü'nü fidan dikerek kutladılar

Haberin Devamı

ŞİİR Tiyatrosu Topluluğu, Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak Torbalı-Taşkesik ağaçlandırma sahasında bin 17 fidanlık bir koru oluşturdu. Oluşturulan koru için Dünya Tiyatro Günü'nde düzenlenen fidan dikim töreni, şiirin, türkülerin ve tiyatronun buluştuğu bir festival havasında geçti.

Ege Orman Vakfı gönüllüleri Aysun-Ayhan Bağçı kardeşler, tiyatronun doğa ile buluşmasına önayak oldu. Aynı zamanda Şiir Tiyatrosu Topluluğu'nda görev alan Ege Orman Vakfı gönüllüsü iki kardeş önderliğinde topluluk adına koru oluşturuldu. Fidan dikim töreninde konuşan Şiir Tiyatrosu Topluluğu Başkanı Emine Cin, "Şiir tiyatrosu topluluğunda kim bir öneride bulunursa o öneriyi gerçekleştirir. Aysun ve Ayhan arkadaşlarımız dediler ki mademki biz bir ağaç gibi tek ve hür olmak ve bir orman gibi kardeşçe yaşamak hedefindeyiz, neden bizim bir ormanımız yok. Bu bizim için inanılmaz heyecanlı bir öneri oldu. Her arkadaşım inanılmaz bir özveri ile bu ormanın oluşmasında katkı koydular ve birlikte başardılar" dedi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ise ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençol katkılarından dolayı tüm topluluğa teşekkür etti.

Konuşmaların ardından topluluk ormanların önemine dikkat çekmek amacı ile kısa bir oyun sergiledi. Şiir Tiyatrosu Topluluğu üyeleri hep birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!