Dünya standartlarında lezzet durakları

Güncelleme Tarihi:

Dünya standartlarında lezzet durakları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2011 00:00

Ankara’daki restoranlar, deniz mahsullerinden dünya mutfağının en seçkin lezzetlerine, kebaptan yöresel yemeklere kadar her türlü damak tadına hitap ediyor.

Gil’s Restoran
Gil’s Restaurant, Nisan ayında Reşit Galip Caddesi’nde hizmet vermeye başladı. Tasarımı ve mutfağıyla ayrıcalıklı bir yere sahip olan Gil’s Restaurant, müşterilerine yalnızca birbirinden lezzetli yemekleri ile değil, Cuma ve cumartesi akşamları da canlı fasıl ekibiyle müzik ziyafeti veriyor. Şehrin ortasında şehirden uzaktaymışsınız hissini yaşatan restoran 80 kişilik giriş salonu, 45 kişilik kış bahçesi ve 150 kişilik arka bahçesiyle, tadı damaklarda kalan çok özel lezzetleriyle, restoran kültürünün modernize edilmiş halini yansıtıyor. Profesyonel servis ve sunumlarım yanı sıra bütün çalışanlar güler yüzleriyle sizleri karşılıyor. Her Cumartesi, Pazar zengin kahvaltısı, arkadaş toplantıları, iş yemekleri ve aileyle geçirilebilecek huzurlu bir akşam yemeğinde ideal hizmetleri sunuyor. Tel: 448 29 90

Trilye
Balık ve deniz ürünleri denilince Ankara’da ilk akla gelen yerlerden biri olan Trilye Restoran’ın adı Latincede “Kırmızı barbun” anlamına geliyor. İç mekanının yanı sıra oldukça güzel ve ferah bir de bahçesi bulunan Trilye, kışın olduğu gibi yaz akşamları da son derece ideal bir yer. Süreyya Üzmez ve eşi Mahmure Hanım’ın mekan sahibi olarak müşterilere gösterdiği ilgi bütün mekanlara örnek olacak türden. Haftanın hemen her günü yer bulmanın zor olduğu mekanın müdavimleri arasında siyasiler, üst düzey askeri yetkililer, iş adamları, sanat ve spor camiasının ünlü isimlerini sayabiliriz. Tel: 447 12 00

Balıkçıköy Filistin
Ankara’nın en gözde balık restoranlarından Balıkçıköy, ikinci şubesini Filistin Caddesi’ne açtı. Kasaba balıkçısı konseptiyle hizmet veren mekan, Arjantin Caddesi’ni gören bahçesiyle, sempatik dekoru ve lezzetli balık ürünleriyle kısa sürede hayli popüler oldu. Öğle ve akşam saatlerinde hizmet veren restoranın bahçesi, özellikle akşam yemekleri için oldukça ideal. Yemeklerin 27 çeşit otla servis edildiği restoranda balıktan yapılan kokoreç ve köfteye ilgi o kadar yoğun ki kısa sürede tükeniyor. Şehrin en güzel noktalarından birinde olan restoranda, yeşillikler arasında keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.
Tel: 466 04 50

La Flambee
Ünlü Fransız Şef Laurent Petit, Fransız mutfağının eşsiz lezzetlerini Ankaralıların beğenisine sunuyor. Gaziosmanpaşa’da hizmet veren mekan, butik restoran anlayışıyla müşterilerine özel olduklarını hissediyor. Hafta sonları bile sade 25 kişiye hizmet veren restoranda, Petit hem mutfakla hem de servisle birebir ilgileniyor. Sofralarının şıklığı, leziz Fransız şarabının sunumu, et ve peynir çeşitlerinin zenginliği, sıcak ve içten ortamıyla La Flambee’i tercih eden konuklarını, başkentin dinginliğinde ağırlamaktan keyif duyan Laurent Petit, Kuzey Fransa’daki Lille’den başlayan lezzet yolculuğunun ustalık ürünlerini, deneyim ve birikimleriyle taçlandırdığı restoranda paylaşıyor.
Tel: 446 00 55

Makkarna
Adını mönüsündeki yemeklerden alan Makkarna Cucina’nın, dekorasyonunda da makarnanın renk tonları kullanılmış. Makarnaların kişiye özel olarak pişirildiği mekanda, malzemeler günlük alınıp taze servis yapılıyor. Mekanın bir diğer özelliği de İtalyan kültürü ve sanatı hakkında bilgiler içeren mönü kitabı. Kitaba baştan sona göz gezdirdiğinizde İtalya hakkında genel bir bilgi sahibi olabilirsiniz.
Tel: 436 80 88

Fige Restoran
Ankara’da Çankaya’nın ortasında konumlanmış, Fige Restaurant & jazz House üç katlı bir villada hizmetini veriyor. Fige’nin tarihi binasının bir zamanlar, ünlü Hollywood yıldızı Macar asıllı aktrist Zsa Zsa Gabor’a ev sahipliği yaptığı iddia ediliyor. Dünya mutfağının seçkin örneklerini deneyebileceğiniz Fige’de caz müzik eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. Haftanın üç günü caz müzik yapılan mekan, dünyaca ünlü isimlerin sahne aldığı festivallere de ev sahipliği yapıyor. Tel: 438 07 21

Sushico
Türkiye’nin ilk Uzakdoğu restoran zinciri olan Sushico, Ankara’da suşi dendiğinde akla gelen ilk mekanlardan. Catering hizmetinin de verildiği Sushico’da, özel partiler için de, yerinde üretim yapılıyor.
Tel: 426 25 26

Tao Restoran
Türkiye’deki Uzakdoğu mutfağının en iyi temsilcilerinden birisi de Çayyolu ve Gaziosmanpaşa’da hizmet veren Quick China. Quick China’nın mutfak bölümünde Çin, Taylan, Japonya ve Filipinler’den gelen profesyonel aşçılar çalışıyor. Mekan haftanın her günü 11.00-23.30 arası açık.
Çayyolu Tel: 242 25 15

Divan Brasserie
Divan Brasserie, Kale’de Çengelhan Rahmi Koç Müzesi’nin avlusunda hizmet veriyor. Öğlen servisi saat 12.00’yle 14.00 arasında. 15.00-18.00 arası kafe olarak hizmet veren Divan Brasserie’de akşam yemeği servisi 19.00-22.30 saatleri arasında yapılıyor.
Tel: 309 68 00

Niki
Restoran ve bar olarak hizmet veren Niki, Fransız, İtalyan, Fas, İspanyol mutfağının leziz yemeklerini sunuyor. Mekan özellikle diplomatların ve iş adamlarının vazgeçilmezi arasında. Haftanın dört günü canlı jazz müzik ile hem damak tadına hem de kulağa hitap ediyor. Bunun yanında Ankara Kolej camiasının da katıldığı, Cuma akşamları 18:30- 21:30 arası gerçekleşen Happy Hour’da tanıdıklarla keyifli bir buluşma ve sohbet ortamı sağlıyor. Tel: 466 00 48

Butcha
Butcha Shop& Steak House, tamamıyla etin doğal tadıyla seçenekler sunan bir mönüye sahip. Özel dinlendirme aşamalarından geçerek hazırlanan etler, Trakya bölgesinden geliyor. Leziz etlerin mükemmel bir sunumla servis edildiği Butcha’da keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. Butcha’nın Panora Alışveriş Merkezi’nde de bir şubesi bulunuyor. Tel: 241 45 43


Rafine
Big Chefs’in yaratıcı Gamze Cizreli, İran Caddesi’nde uzun süredir atıl durumda olan eski Ankara evini lüks bir restorana çevirdi. Rafine, iç dekorda kullanılan detaylarla ev rahatlığı sunarken, üst katındaki özel odasıyla ayrıcalığını ortaya koyuyor. Duvarlarında Mevlana’dan alıntılar, Nazım Hikmet ve Can Yücel’den dizelerin yazılı olduğu restoran Türk ve Akdeniz mutfağından oluşan mönüsüyle dikkat çekiyor. Tel: 465 05 05

Günaydın Steak House
Arjantin Caddesi’nde yaklaşık iki ay önce açılan Günaydın Steak House, Amerikan mutfağını başkentlilerle buluşturuyor. Restoranda yemeklerde kullanılan ve satışa sunulan etlerin tamamı Balıkesir Gönen’deki çiftlikte, doğal ürünlerle yetiştirilen danalardan sağlanıyor. Kesilen etler, kemik ve yağı üzerinde bir ay dinlendirildikten sonra mutfakta kullanılmaya başlıyor. Et restoranları arasında kısa sürede en iyiler içine giren Günaydın, haftanın yedi günü açık.
Tel: 468 53 53

Behzat Et
Kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan Behzat Et, et ve balık ürünlerini başkentlilerle buluşturuyor. Mekanın en büyük özelliklerinden biri, her masa başında bulunan ızgara ile dileyen müşterilerin kendi yiyeceğini kendisinin pişirebilmesi. Özel geceler ve toplantılar için hazırlanan şarap odası ise şömine başında yemek yemenin ayrıcalığını sunuyor. Tel. 496 37 77
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!