Dünya Engelliler Günü

Güncelleme Tarihi:

Dünya Engelliler Günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 15:07

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Malatya Barosu İnsan Hakları Komisyonu üyesi avukat Yusuf Sürücü, Türkiye'de 7 milyona yakın insanın doğuştan, 1,7 milyona yakın insanın ise iş, trafik kazaları gibi bir çok nedenle engelli bir yaşam sürmek zorunda kaldığını belirtti.

Sürücü, Malatya Barosu'nda düzenlediği basın toplantısında, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürmek için uygun ortam ve olanaklara sahip olunması gerektiğini vurguladı.

İnsanın eşit haklara sahip olarak dünyaya geldiğini ancak yaşamın çeşitli alanlarında ortaya çıkan farklılıkların bu eşitliği bozduğunu ve adaletsizliklere yol açtığını dile getiren Sürücü, "Ülkemizde 7 milyona yakın insanımız doğuştan, 1,7 milyona yakın insanımız ise iş, trafik kazaları, silah ve benzeri aletlerin kullanımı, bilinçsiz sağlık ve spor uygulamaları ve daha bir çok nedenlerle engelli bir yaşam sürmek zorunda kalmıştır. Bu rakamlar nüfusumuzun yüzde 12'si gibi büyük bir orana ve rakama denk gelmektedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Engellilerin engelsiz bir hayat yaşamaları için atılan adımların yeterli olmadığını, bütün kurum ve kuruluşların bunu sağlamak için çalışmalar yapması gerektiğini ifade eden Sürücü, "İnsanın engelli bir yaşama mahkum edilmesine neden olan etki ne olursa olsun, bunu bir insan hakkı ihlali olarak kabul ediyor ve başta kamu görevlileri olmak üzere bütün toplum bireylerini bu insan hakkı ihlaline karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!