Dünya ekmeğinin mayası Pakmaya

Güncelleme Tarihi:

Dünya ekmeğinin mayası Pakmaya
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2012 22:09

DÜNYANIN sayılı büyük ekmek mayası üreticileri arasında yerini alan Pakmaya, kurulduğu günden beri sürdürdüğü istikrarlı büyümeyle beş kıtada milyonlarca insana kaliteli ekmek mayası ve ekmek katkı maddeleri ulaştırıyor.

Haberin Devamı

1973 yılında İzmit - Köseköy’de ilk fabrikasının devreye girmesiyle maya üretimine başlayan Pak Gıda, 1986’da İzmir Kemalpaşa, 1990’da ise Düzce tesislerini devreye alarak gelişmesini sürdürdü. Son yıllarda yurt dışı yatırımlara yönelen şirket, Romanya’nın Paşcani şehrinde 4’üncü maya fabrikasını kurarak, bu ülkenin yanısıra civar ülkelerin de ihtiyacını karşılamaya başladı. 1987 yılında ekmek katkı maddeleri üretimi için As Gıda’yı kuran şirket, fırıncılık ve gıda sektörlerine ham ve yardımcı madde üretiyor.

Kemalpaşa’nın Ulucak Köyü’nde en ileri teknolojiye sahip tesislerde üretimin her aşamasının bilgisayar kontrolünde yürütüldüğünü belirten şirket yetkilileri, “Pakmaya kalite yönetim sistemi 2003 yılında TÜV Rheinland tarafından denetlenmiş ve ISO 9001:2000 belgesine layık bulunmuştur” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!