Duman Dozer ödül bırakmadı

Güncelleme Tarihi:

Duman Dozer ödül bırakmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2006 00:00

Almanya’daki Uluslararası Köpek Fuarı’nda, Duman Dozer adlı üç yaşındaki kangal köpeği tüm dallardaki ödüllerin hepsini aldı.

ALMANYA’nın Dortmund kentinde düzenlenen "Uluslararası Köpek Fuarı"nda bu yıl 250 değişik cinsten, yaklaşık 6 bin köpek güzelliklerini sergilediler. Jüri önüne çıkan kangallar izleyicilerden de tam not aldı. Osnabrück kentinden fuara katılan Ogün Odacı’ya ait üç yaşındaki Duman Dozer adlı üç kangal köpeği tüm dallardaki ödülleri sildi süpürdü.

Dünya şampiyonu oldu

"Duman Dozer" adlı üç yaşındaki kangal, yarışmaların birinci gününde Almanya çapında tüm kangallar, dişi ve erkek kangallar, kangal ırkı dallarında tüm birincilikleri kazandı. İkinci gün yarışmalarında ise yine Duman Dozer tüm Kangallar Dünya Şampiyonluğu Yarışması dalında da birinciliği kimseye kaptırmadı. Yarışmalarda dişi katagorisinde de Elizabeth von Buchwald’a ait olan 8 yaşındaki Ceylan adlı Kangal birinciliğe layık görüldü.

Çalışmalar meyve verdi

20 yıldır kangallarla çalışmalar yapan Elisabeth von Buchwaldt da, üç yıl önce Türkiye’de bir Kangal Kulübü’nün kurulduğuna dikkat çekerken, "Biz kangalı dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bundan 30 yıl önce Türkiye’de sadece Karabaş, Akbaş gibi isimler vardı. Türkiye’de Türkiye Köpek Kulüpleri ve Bilimleri Federasyonu kuruldu ve kangal adını kullanma hakkına kavuştuk" dedi. Kangalların daha önce "Anadolu Çobanköpeği" adı altında yarışmalara dahil edilmesi Türk köpekseverler tarafından tepkiyle karşılanıyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!