Dublör olma dönemi kapandı

Güncelleme Tarihi:

Dublör olma dönemi kapandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2012 00:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Meclis Genel Kurulu’ndaki Suriye değerlendirmesi tartışmalara yol açtı.

Haberin Devamı

Davutoğlu, “Dublör olma dönemi kapandı. Suriye hakkında ne konuşulacaksa Ankara’da, İstanbul’da konuşulacak” dedi. Davutoğlu’nun muhalefete yönelik “Acizler” sözleri üzerine de MHP’li Mehmet Şandır, “Siz buraya milleti azarlamaya mı geldiniz? Esas acizlik size yakışır” karşılığını verdi.

SURİYE’deki gelişmelerde Türkiye’nin izlediği politika, dün TBMM Genel Kurulu’nda gergin bir atmosferde tartışıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki Baas yönetiminin Türkiye’ye yönelik bir tehdit haline geldiğini savunarak, “AK Parti hükümeti, başkalarının dublörü olma dönemini kapatmıştır. Suriye hakkında ne konuşulacaksa bundan sonra Ankara’da, İstanbul’da konuşulacaktır” dedi. Davutoğlu’nun muhalefete dönük, “Bize suçlama yöneltenler zamanın ruhunu kavramaktan acizdirler. Türkiye’de darbeyi savunanlar tabii ki o bölgelerde de azınlık diktalarını savunacak” sözleri tartışmaya neden oldu.

Acizlik size yakışır

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, “Siz buraya milleti azarlamaya mı geldiniz? Esas acizlik size yakışır” diyerek, şöyle konuştu: “İsrail’de 9 vatandaşımız katledildi, ne yaptınız? Sizin üzerinizde tarihi bir etiket olarak kalacaktır. Irak’ta 1.5 milyon Müslümanın kanına girildi, 300 bin kadının ırzına geçildi, ne yaptınız, hani büyük Türkiye, hani stratejik derinlik sahibi Dışişleri Bakanı? Parmakla böyle çağırılmanın anlamı ne? Buna karşı koşa koşa gittiniz. Sanki suçüstü yakalanmanın telaşıyla burada nutuk attınız, hakaret ettiniz. Kılıcını, kuşanmış, atına binmiş, sefere giden bir üslupla dış politika yönetilmez.”

El Kaide çatışıyor

Şandır’ın, “Suriye’deki tek yönlü bir hadise değil. Orada Suudi Arabistan’dan gelen El Kaide militanları, Fransızlar’ın, İngilizler’in, İtalyanlar’ın militanları çatışıyor. Yoksa devlet beynini ekmekle mi yedi” sözlerine karşı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, “Bu açıklamayı ilk yapan kişi Beşar Esad’dır. Biz bu sözleri bir tek Türkiye’de duymaktayız. Fakir komşu istemiyoruz, güvenliksiz komşu istemiyoruz” dedi.

Sudan’da vicdan yok mu

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk de, “Türkiye’nin tutumu Suriye’de ateşe benzin dökmek gibidir. Sayın Bakan vicdandan söz etti. Bu olumsuzluklar Sudan’da yaşanmıyor mu? Sudan’a karşı bizim vicdanımız işlemiyor mu?” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!