DTP'nin ÅŸölen baÅŸvurusuna cevap

Güncelleme Tarihi:

DTPnin şölen başvurusuna cevap
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 28, 2009 13:34

Avrupa'dan gelecek PKK'lılara karşılama şöleni için yapılan başvuruyu değerlendiren Vali Muammer Güler, "Dün yapılan başvuruda tarih olmadığı için değerlendirilmeye alınmayacak" dedi.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE VALÄ° GÃœLER'Ä°N AÇIKLAMASI / WEB TV    Â

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, Avrupa’dan gelecek PKK’lılar için Kazlıçeşme'de toplantı düzenlenmesi ile ilgili verilen dilekçenin, tarih boş bırakıldığı için "değerlendirmeye alınmacağını" söyledi. Vali Muammer Güler yaptığı açıklamada "Dün bir tertip heyeti adına bir müracaatta bulunuldu. Ama tarih boş bırakıldı. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu ve buna bağlı yönetmelikte , toplantı ve gmösteri yürüyüşlerinin müracaatlarında açıkça toplantının yeri, tarihi ve saatinin belirtilme zorunluluğu vardır. O nedenle bu dilekçede bir tarih, belirtilmemiş olmaması karşısında değerlendirmeye alınmayacaktır. Değerlendirmeye alınmayacaktırç. Çünkü toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununda müracaatın nasıl yapılacağı açıkça bellidir buna rağmen boş bırakılarak verilmiştir. Bu nedenle değerlendirmeye alınmayacaktır " dedi. Muammer Güler Habur Sınır kapısında yaşanan görüntülerin İstanbul’da sahnelenmesine izin verilmeyeceğini bir kez daha tekrarladı.

Haberin Devamı

FAZLA OLMASA DA ARTIÅž VAR

Domuz gribiyle ilgili Manisa’da hayatını kaybeden 28 yaşındaki üniversite öğrencisi Yusuf Demirtaş’ın domuz gribinden öldüğü yönündeki haberklere yanıt vererek, "Dün Manisa’da hayatını kaybeden bir vatandaşın İstanbul’da bir yurtta kaldığı ifade edildi. Ancak bugün, İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Enstitüsü’nden alınan resmi tahlil raporunda ölüm sebebinin H1N1 virüsüne yani domuz gribine bağlı olmadığı akciğer iltihabı hastalığından kaynaklandığı ortaya çıktı. Okullarımızda fazla olmasa da bir artış gözleniyor. Bu nedenle tatilimizi yaptık biliyorsunuz; öğrencilerimiz bu süre içerisinde dinlenecekler. Biz hem devamsızlık durumlarını yeniden gözleyeceğiz. Hastanelerde yatmakta olan herhangi bir kişi de yoktur onu da söyleyeyim " diye konuştu.

28 ayrı okulda 63 vakanın olduğunu söyleyen Muammer Güler, sayının içinde 50’ye yakın erişkin de olduğunu kaydetti. Muammer Güler, ilk vakanın görüldüğü 14 Mayıs ’tan bu yana ise sayının 351 ’e ulaştığını belirtti. " Bunun yayılma ve bulaşma hızından endişe ediyoruz. Sağlık Bakanlığı"ndan şu anda 60 bin 500 doz aşı İstanbul’a geldi. Hemen birkaç gün içinde risk grupları dediğimiz birinci grup, sağlık çalışanlarından başlayacağız. Diğer risk grupları olan hamileler, kronik hastalığı olanlar, yaşlılar, öğrenciler 18 yaşın altındaki öğrencilere de bu aşılar vurulacak " dedi.

Haberin Devamı

İSTANBULLULAR'I BAYRAMA ÇAĞIRDI

Muammer Güler hava muhalafeti nedeniyle törenlerin iptal edilip edilemeyeceği sorusuna da "Böyle bir ihtimal yok. Bugün,meteorolojiden aldığımız raporlarda bugünkü yağışın yarın kesileceği Cuma , Cumartesi , Pazar tekrar İstanbul’da yağışlı bir hava olacağı belirtiliyor.  Bütün İstanbullular, Vatan Caddesi"nde Cumhuriyetimizin 86. yıldönümü nedeniyle yapacağımız güzel törene ve geçit resmine ellerinde bayraklarıyla, büyük bir mutlulukla, coşkuyla gelsinler " diye cevap verdi. Her türlü tedbirin alındığını belirten Muammer Güler, hiçbir sorunun yaşanmayacağını da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!