DTO Başkanı Kalkavan: İskenderun gelecek vaat ediyor

Güncelleme Tarihi:

DTO Başkanı Kalkavan: İskenderun gelecek vaat ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 18:41

DTO Başkanı Kalkavan: İskenderun gelecek vaat ediyor

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-DENİZ Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, İskenderun'un limanı ve sanayisi ile gelecek vaat ettiğini belirterek, "Körfezin konumu ve sınıra yakın olması ülkemiz için son derece önemlidir" dedi.
Yönetim kurulu üyeleriyle İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Kalkavan, burada Başkan Levent Hakkı Yılmaz ile bir araya geldi. DTO Başkanı Kalkavan, İskenderun'da Kocaeli'den sonra en yoğun sanayileşmenin yaşandığını belirtirken, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin en önemli iki körfezinden biri İskenderun Körfezi'dir. Bu nedenle sanayicimizi, KOBİ'lerimizi ve esnafımızı korumak lazım. İnsanlarımız hep kazanmaya oynuyor, bazen de kaybetmemeye oynamalı. Bu nedenle bölgenin geleceği parlak ve çok önemli bir potansiyele sahip bir yerde bulunuyorsunuz.  İş potansiyeli çok yüksek olan bu bölgenin geleceği de parlak. Suriye zavaşının sona ermesiyle bölgenin ihracatı da önemli ölçüde artacağını da umut ediyoruz. Körfezin konumu ve sınıra yakın olması ülkemiz için son derece önemlidir. İskenderun limanı ve sanayisi ile gelecek vaat ediyor."
İTSO Başkanı Yılmaz ise, İskenderun'da deniz taşımacılığı konusunda Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri olduğunu hatırlatarak, Mersin, Kıbrıs ve Beyrut’a yönelik deniz seferlerinin başlayacak olmasının kendilerini umutlandırdığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!