DSP İzmir'e Karahan başkan

Güncelleme Tarihi:

DSP İzmire Karahan başkan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 14:50

DSP İzmir'e Karahan başkan

Haberin Devamı

DEMOKRATİK Sol Parti (DSP)’nin yeni atanan İzmir İl Başkanı Aygül Karahan, ‘yeniden diriliş’ adını verdikleri hareketi İzmir’den başlattıklarını söyleyerek, "Demokratik sol siyaseti tekrar inşa etmek istiyoruz" dedi.

Aralık ayında DSP Genel Başkanlığa Önder Aksakal’ın seçilmesiyle parti örgütlerini yeniden yapılandırma kararı alan DSP, İzmir İl Başkanlığı görevine Karşıyaka Eski İlçe Başkanı Aygül Karahan’ı atadı. Karahan, yaptığı basın toplantısında yönetim kurulu üyelerini tanıttı ve merhum Bülent Ecevit'in felsefesini ve kültürünü yeni yüzyıl vizyonuna uyarlayarak, 'yeniden diriliş' adını verdikleri meşaleyi İzmir’den yaktıklarını belirtti. Karahan, şöyle konuştu:

‘’İzmir ilklerin şehridir. İzmir, yeniliği, çağdaşlığı ve özgürlüğü benimseyen, dayatmanın her zaman karşısında olmuş bir şehirdir. Bu anlamda bizlere çok iş düşmektedir. Bu bilinçle en kısa sürede ilçe örgütlerimizi revize edip, otuz ilçesiyle birlikte tek vücut olmuş bir DSP olarak yerelde İzmir’in alt yapısından bir türlü çözülemeyen ulaşımına, körfez kirliliğinden çevre kirliliğine kadar, sanayisinin her geçen gün yok olduğu, turizminin kötüye gittiği, Ege'deki diğer illerden geriye düştüğü, bir kimliğinin bile oluşamadığı, sağlık alanındaki büyük nimetlerden yararlanamadığı bir şehir halinden çıkarılıp, sloganlarda kalan öncü şehir İzmir’in gerçekleşmesi için tüm örgütlerimizle sahada çalışan, yapıcı eleştiri getiren, proje üreten, alternatif sunan bir Demokratik sol siyasetini, ortanın solunu tekrar inşa etmek istiyoruz.’’

Karahan başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Aygül Karahan, Avni Ölçeroğlu, Ergun Koç, Ayşe Ceren Ertürk, Birsen Aksoy, Hacer Sakız, Akın Akınsoy, Korkut Ezeroğlu, Mehmet Çelikok, Ertaç Eren, Bekir Çetin, Savaş Memiş, Zeynel Abidin Değirmentepe, Tülin Öz, Yasin Baltacı, Suat Kiriş, Meral Narin, Metin Demirdağ, Nuh Uysal, Osman Alper Kızıltuğ, Ümit Özdemir, Salih Bölükbaşı, Adnan Yavuzer."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAG

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!