DSİ Genel Müdür Acu, Koçali Barajı'nı inceledi

Güncelleme Tarihi:

DSİ Genel Müdür Acu, Koçali Barajını inceledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 11:08

DSİ Genel Müdür Acu, Koçali Barajı'nı inceledi

Haberin Devamı

ÇELİKHAN (Adıyamn),(DHA)- DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'nde yapımı süren Koçali Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.
Murat Acu, beraberlerinde Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanı Kemal Karakuş, DSİ 20'nci Bölge Müdürü Sadullah Seven ile birlikte Koçali Barajı inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından şantiyede projede gelinen seviye hakkında bilgi alan DSİ Genel Müdürü Acu, şunları söyledi:
"Bugün ekibimiz ile birlikte tamamlandığında 180 bin 119 dekar zirai araziyi sulayacak Adıyaman Koçali Barajı inşaatında incelemelerde bulunduk. DSİ olarak Adıyaman’a yaptığımız yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyoruz. Adıyaman’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. DSİ olarak Adıyaman şehir merkezi ve Çelikhan ilçesine yıllık 33 milyon m3içmesuyu temin ettik. 1 baraj ve 1 gölet inşa ettik. 111 bin 120 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 44 milyon lira zirai gelir artışı sağladık ve 36 derenin ıslahını tamamladık. Bu kapsamda Adıyaman merkez Çelikhan sınırları içerisinde yapımı devam eden Koçali Barajında çalışmaların hızla devam ettiğini müşahede ettik. Ön yüz beton kaplama kaya dolgu tipinde inşa edilen Koçali Barajının yüksekliği 124 metre olup projede dolusavak imalatları tamamlanmış, derivasyon tüneli ile Bulam tünelinde çalışmalar devam etmektedir. Proje tamamlandığında 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 90 milyon lira katkı sağlanması hedeflenmektedir."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!