Driftçiye trafikten men cezası

Güncelleme Tarihi:

Driftçiye trafikten men cezası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 09:27

Keçiören ve Mamak'ta yolu trafiğe kapatarak drift yapan ve havaya ateş açan kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Ankara Valisi Ercan Topaca, “Tehlike yaratan sürücüler hakkında adli işlemler ağırlaştırılmış bir şekilde uygulanacak” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Ercan Topaca, Başkent’teki bir düğün konvoyunda yolun trafiğe kapatılarak drift yapılması ve konvoyda bulunanların bazılarının havaya ateş açmasına ilişkin haberler yayınlanması sonrasında bir açıklama yaptı.Haberlere iki ayrı olayın konu olduğunu ifade eden Topaca, birinci olayda 22 Temmuz Cumartesi günü Keçiören Aktepe Mahallesi'nde bazı kişilerin yolu trafiğe kapatarak drift yaptığını aktardı. Topaca, "Olayın faili derhal yakalanmış, Trafik Kanununun çeşitli maddelerini ihlal etmekten bin 505 lira idari para cezası, 2 ay sürücü belgesine el konulması ve aracın trafikten men edilmesi kararları uygulanmıştır. Ayrıca 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' fiilinden dolayı adli soruşturma başlatılmıştır" dedi. İkinci olayın ise Mamak ilçesi Peyami Safa Mahallesi'nde yaşandığına işaret eden Topaca, şöyle konuştu:
"Bazı kişiler, yolda drift yapmış ve havaya ateş açmıştır. Olayın şüphelisi 5 şahıs derhal yakalanmış, beraberlerinde 2 pompalı tüfek, 2 kuru sıkı tabanca, 1 bıçak, 34 dolu av fişeği ve 5 kuru sıkı kovanı ele geçirilmiştir. Şüphelilerden sürücüye Trafik Kanununun çeşitli maddelerini ihlalden 808 lira idari para cezası, sürücü belgesine 2 ay süreyle el konulması ve aracın trafikten men edilmesi kararları uygulanmıştır. Ayrıca, sürücü hakkında, 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak', ateş eden diğer 4 şüpheli hakkında da 'genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak' fiillerinden dolayı adli soruşturma başlatılmıştır."

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR YOLU VE ÇUKURAMBAR DUYUMU

Zaman zaman Eskişehir yolunda, zaman zaman Çukurambar taraflarındabenzer olayların yaşandığı yönünde duyumlar aldıklarına değinen Vali Ercan Topaca, bu olaylara karşı trafik ekipleri vasıtasıyla etkili bir kontrol yapıldığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:
“Tehlikeli gösteriler yapıldığı takdirde hassasiyetle takip ettiğimizi, mutlaka yakalayacağımızı, araçlarını trafikten men edeceğimizi, sürücü belgelerine ilk etapta iki ay süreyle el koyacağımızı, tekrarında sürücü belgelerine el koyma sürelerinin artacağını ve arkasından adli işlemlerin ağırlaştırılmış bir şekilde uygulanacağını ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımızın da bu tür hareketleri yapan sürücülerle karşılaştıkları zaman 155 ve 156 numaralarını aramak suretiyle, araçların da plakalarını alarak ihbar etmelerini özellikle istirham ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!