Dövizli askerlik 1000 euro'ya indi!

Güncelleme Tarihi:

Dövizli askerlik 1000 euroya indi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 15:17

Merakla beklenen dövizli askerlik konusunda yasa onaylandı. Dövizli askerlik 1000 euro' ya indi. Peki yasa kimleri kapsayacak? Dövizli askerlik konusu ile ilgili detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dövizli askerliğin bin Euro' ya indiren yasayı onayladı. Dövizli askerlik düzenlemesi Meclis' te kabul edildi.

YASADAN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Yasaya kapsamına göre, yurt dışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süre içinde bulunan Türk vatandaşları,  bundan böyle, 6 bin euro yerine bin euro ödeyerek askerlik yapmış sayılacak. Yurtdışı bedelli askerlik konusuna yeni düzenleme ile kabul edilmiş oldu.

Dövizli askerlik için, 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar durumlarını gösteren belgelerle birlikte konsolosluk aracılığıyla askerlik şubelerine başvuran kişiler bin euro ödeyerek askerliklerini yapmış sayılacak.

Ayrıca düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce dövizli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar da yine bin euro ödeyerek bu yasadan faydalanmış olacak. Fazladan yapılan ödemeler ise iade edilmeyecek.

Haberin Devamı

Dövizli askerlik 1000 euroya indi

CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada resmi açıklamada, "6661 sayılı ’Askerlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’, 6662 sayılı ’Dünya Ticaret Örgütünü Kuran Marakeş Anlaşmasını Tadil Eden Protokol ile Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun’, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89’uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir" ifadelerine ter verildi.

Dövizli askerliğin 6 bin eurodan bin euroya indiren kanunun onaylanması ile birlikte merakla beklenen indirim haberi de gelmiş oldu.

 

BAKMADAN GEÇME!