Dövizi bozdurdu vosvosu aldı

Güncelleme Tarihi:

Dövizi bozdurdu vosvosu aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 01:00

Keçiören Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “dövizlerinizi bozdurun” çağrısına destek amacıyla başlattığı vosvos çekilişli “Milli Paramız, Milli Davamız” kampanyasındaki 1974 model Volkswagen aracın talihlisi öğretmen Yılmaz Arslan oldu.

Haberin Devamı

En az 100 dolar veya 100 euro bozdurduğunu gösteren dekontu getirerek kampanyaya katılan vatandaşlar Keçiören Belediyesi Meclis Salonu’ndaki çekilişe yoğun ilgi gösterdi. Noter huzurunda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın çektiği kura sonucunda, 1974 klasik model, Volkswagen marka otomobil 1579673 numaralı çekiliş biletine isabet etti. Biletin sahibinin, salonda bulunmayan kimya öğretmeni Yılmaz Arslan olduğu belirlendi.

1 MİLYON 750 BİN DOLAR BOZDURULDU

15 günlük kampanyada 1 milyon 758 bin dolarlık fiş getirildiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak şöyle konuştu: “15 Aralık’ta Keçiören Belediyesi olarak ‘Milli Paramız, Milli Davamız’ dövizini bozdur ülkene sahip çık kampanyasını başlattık. Kampanya 15 gün sürdü vatandaşlarımızın büyük bir teveccühünü de görmüş olduk. Başından beri söylediğimiz bu kampanyanın sembolik bir değeri vardı.

Haberin Devamı

KATILANA KONYA VEYA ÇANAKKALE GEZİSİ

Önemli olan kampanyanın sürekliliğidir. Vatandaşlarımızın kendi paralarıyla tasarruflarını yapmaları dövizi kullanmamaları üzerine bir alışkanlığın oluşması lazım. 15 günlük kampanyamızda toplam bize 1 milyon 758 bin dolarlık fiş geldi” dedi. Başkan Ak, ayrıca kampanyaya katılan bine yakın Keçiörenli’ye de tercihlerine göre Çanakkale veya Konya gezisi hediye ettiklerini söyledi.

SON GÜN ÇIKACAĞI İÇİME DOĞMUŞTU

Belediyeye davet edilen otomobilin talihlisi 46 yaşındaki Yılmaz Arslan da vosvosun ilk aracı olduğunu söyledi. “11 bin 400 dolar bozdurdum. Kalaba Lisesi’nde kimya öğretmeniyim. Milli bir görev icabı yapmış olduğum bu olaydan bana çıktığı için mutluyum. Aracımız yoktu, ilk aracımız oldu. Çok mutluyum. Bileti son gün teslim ettim. Verirken de görevli arkadaşa ‘Son gün veriyorum, araç bana çıkacak, içime doğuyor’ dedim” diye konuştu. Talihli Arslan’a aracın anahtarını ve ruhsatını Başkan Mustafa Ak verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!