Dostluk Gezisi Bu Kez Manisa’dan Arpaçay’a Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Dostluk Gezisi Bu Kez Manisa’dan Arpaçay’a Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 10:58

DOSTLUK GEZİSİ BU KEZ MANİSA'DAN ARPAÇAY'A

Manisa Köprübaşı ve Kars Arpaçay Kaymakamlıkları ile Belediyeleri arasında bu yıl uygulanan öğrenci değişim projesi kapsamında Manisalı öğrenciler Arpaçay’da misafir edildi.
TEOG sınavı sonuçlarına göre iki ilçenin en iyi sonuçlarını çıkaran öğrencilerin dahil olduğu organizasyonda Arpaçay’da Köprübaşı’ndan 12 başarılı öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen misafir oldu. Manisalı gruba beş gün boyunca Kars, Iğdır ve Erzurum’un tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.
Kars’ta Ani Harabeleri, Kars Kalesi, Kızlar Kilisesi, Masal Parkı ve Kars şehir merkezi; Doğubeyazıt İshak Paşa Sarayı, Amarat Kümbeti ve Iğdır Soykırım Anıtı ve Müzesi gezildi. Aktaş Sınır Kapısı, Aktaş Gölü, Çıldır Gölü ve Şeytan Kalesi gibi bölgemizin tarihi yerlerini ziyaret etme fırsatı bulan minikler; Erzurum’da Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi ve Taşhan’ı gezdiler. Ayrıca Arpaçay’a bağlı Değirmenköprü Köyü’nde ilk kez at binmenin keyfini doyasıya yaşayarak köyde bulunan değirmeni gezip bilgi alan minikler, program sonrası bölgeyi ve kültürünü tanımış oldular.
Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem ise öğrencilere Kaymakamlık kamelyasında ağırladı. Misafirlere yöre kültürünün esintilerinden olan aşıklık kültürünün sunumu yapıldı. Yöre aşıklarından Gültekin Bulut’un söylediği maniler ve anlattığı hikayelerle minikler unutulmaz saatler yaşadı.
Daha sonra Kaymakam Faruk Erdem ve Belediye Başkanı Erçetin Altay’ı makamlarında ziyaret eden Manisa ekibine Erdem ve Belediye Başkanı Altay çeşitli hediyeler vererek misafirleri Manisa’ya uğurladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!