DÖSİAD üyeleri Romanya'da

Güncelleme Tarihi:

DÖSİAD üyeleri Romanyada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2017 17:13

DÖSİAD üyeleri Romanya'da

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyeleri, Bükreş'te yapılan 3'üncü Romanya- Türkiye Ekonomik ve Ticari İlişkilerin Geliştirilmesi Paneli'ne katıldı. Panelde konuşan DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, “Ziyaretin Türk-Romen dostluğu ve kardeşliğinin gelişmesine ve ticaretimizin artmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.
DÖSİAD, Romanya'nın başkenti Bükreş'te Ekonomi Bakanlığı, Bükreş Büyükelçiliği, Türk İşadamları Derneği (TİAD), Romanya İş Çevresi, Ticaret ve Girişimcilik Bakanlığı ile Romanya Sanayi ve Ticaret Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen panele katıldı.
Türkiye-Romanya Ekonomik ve Ticari İlişkileri Geliştirme Paneli'nde konuşan DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, “Buraya ticari ilişkilerimizi geliştirmek, yeni iş alanlarının ilk adımlarını atmak, karşılıklı yeni iş olanakları için el sıkışmak adına geldik" dedi.
Panelin ardından DÖSİAD heyetindeki işadamları ile Romanya işadamları arasında ikili görüşmelere geçildi. DÖSİAD Başkanı Gencer panel sonrası Romanya İş Çevresi, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Harry-Han Laufen'e Döşemealtı halısı hediye etti.
BÜYÜKELÇİYE ZİYARET
Bükreş İş Formu için Romanya'ya giden DÖSİAD üyeleri, Türkiye Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş'ı makamında ziyaret etti Romanya'da çok büyük firmalar olduğunu ve bu firmalar içerisinde önemli Türk şirketleri de bulunduğunu belirten Ertaş, “Romanya, 90'lı yıllardan itibaren ekonomik sıkıntılar çeken bir ülke. Bu süreçte Türkler buraya önemli ölçüde yerleşmiş. Ancak 2007 yılında Romanya Avrupa Birliği'ne üye olduktan sonra Türklere vize uygulaması geldi. Ülke bu süreçten sonra ekonomik olarak gelişse de diğer Avrupa Birliği ülkeleri gibi değiller. Çok şükür ilişkilerimizde bir sıkıntı yok. Ticari ilişkilerimizde biraz gerileme oldu ancak bu Türkiye'den kaynaklı değil. Romanya'nın ithalatında bir düşüş söz konusu. Ümit ediyorum ki DÖSİAD'ın bu ziyareti ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacaktır" dedi. Gültekin Gencer ise Ertaş'a, DÖSİAD ile ilgili bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!