Döşemealtı'nda Ramazan coşkusu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Döşemealtında Ramazan coşkusu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 15:43

Döşemealtı'nda Ramazan coşkusu başlıyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi Ramazan ayı hazırlıkları tamamlandı. Mahallelerde kurulacak iftar sofralarının ardından Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu ortaoyunu sergileyecek.
Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu, bu yıl Ramazan ayı için özel bir gösteri hazırladı. Mahallelerde kurulacak iftar sofralarının ardından DHT, 'İftarlık Komedya' adlı ortaoyununu sahneleyecek.  Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Tiyatrosu oyuncusu Ayhan Rüzgarlı'nın yazdığı öykülerden tiyatroya uyarlanan müzikli komedi oyunu, 8 mahallede sahnelenecek.
DHT Sanat Yönetmeni olan Müfit Kayacan, Ramazan için çok güzel bir oyun hazırladıklarını belirterek, "Bölgemize ve Ramazan ayına çok yakışan bir oyunla mahallelere gideceğiz. Ortaoyunu kıvraklığıyla, daha çok tuluat üzerine kurulu, çok eğlenceli ve keyifli bir oyun. Yazarımız Ayhan Rüzgarlı da konuk oyuncu olarak Ramazan'da bizlerle olacak" dedi.
Müziklerini Gürkan Çakıcı'nın yaptığı, dansları İlhan Parlakyıldız'ın yönettiği oyunda, iftarda yemeği fazla kaçıran bir vatandaşın gördüğü kabus canlandırılıyor. İftarlık Komedya'nın ilk gösterimi, 27 Mayıs Cumartesi akşamı Döşemealtı Kent Meydanı'nda amfi tiyatroda yapılacak.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı halkının ve İslam aleminin ramazan ayını tebrik etti. Başkan Genç, yaptığı açıklamasında, "Her yıl düzenli olarak kurduğumuz iftar sofralarını bu yıl da devam ettiriyoruz. Toplam 8 mahallemizi kapsayan iftar sofralarımızın ilkini Kent Meydanı'nda kuracağız. İftarın hemen ardından tiyatromuzun sahneleyeceği 'İftarlık Komedya' isimli oyunu halkımızla buluşturacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!