Döşemealtı'nda 'çocuk istismarı'na karşı eğitim

Güncelleme Tarihi:

Döşemealtında çocuk istismarına karşı eğitim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2018 16:40

Döşemealtı'nda 'çocuk istismarı'na karşı eğitim

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi yaz kurslarına katılan yaklaşık bin çocuğa ve ailelerine 'cinsel istismar nedir, nasıl anlaşılır, böyle bir durumla karşılaşıldığında neler yapılmalı' konularında bilgi verildi.

Döşemealtı Belediyesi'nin açtığı yaz kurslarına katılan yaklaşık bin çocuğa Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş Psikoloğu Teslime Merve Öztürk tarafından cinsel istismar ve cinsel saldırı konularında bilgi verildi. Kursiyer çocukların ailelerinin de katıldığı eğitimde, 'Cinsel istismar nedir, nasıl anlaşılır, böyle bir durumla karşılaşıldığında neler yapılmalı' konuları anlatılıyor.

Psikolog Teslime Merve Öztürk yaptığı açıklamada, "Çocuklarımıza özel bölgelerini tanıtarak, iyi kötü dokunuşu anlatıyoruz. Cinsel istismar ya da bir istismarla karşılaştıkları zaman neler yapabileceklerini öğretiyoruz. En önemli nokta ise 'hayır' diyebilmelerini öğretmek, çığlık atmalarını sağlamak ve güvendikleri bir kişiye polis, anne, baba, jandarma gibi yerlere gitmelerini sağlamak. Yaz kursları öncesi çocukları ve ailelerini bilgilendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Son dönemde ülke gündeminde çocuk istismarları, kaçırma ve çocuk cinayetlerinin görülmeye başladığına dikkati çeken Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç de "Bize emanet edilen çocuklarımıza, yaz kursları başlamadan önce psikoloğumuz eşliğinde yararlı olabilecek konularda uyarılarda bulunuyoruz. Çocuklarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Aynı şekilde aileleri de eğitimlerle ilgili bilgilendiriyoruz ve onlarla birlikte çalışıyoruz" dedi.

Eğitim sırasında çocuklar, uygulamalı olarak çığlık atıp, hayır diye bağırdı. Veliler ise verilen eğitimin önemine dikkati çekip, "Belediyemiz bünyesinde çocuklarımızın yararlı bilgilerle destekleniyor olmasından çok memnunuz. Çocuklarımıza karşı aynı uyarıları aileleri olarak bizlerde evimizde yapıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!