Don vuran bağlara ceketini asarak dikkat çekti

Güncelleme Tarihi:

Don vuran bağlara ceketini asarak dikkat çekti
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 17:29

Don vuran bağlara ceketini asarak dikkat çekti

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi'nden (CHP) son genel seçimde Manisa milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen ziraat mühendisi Mustafa Başgülşen, don olayı nedeniyle zarar gören üzüm bağlarını gezip, üreticilerin yaşadığı mağduriyeti dikkat çekmek için bağlara ceketini astı.

Manisa'da don olaylarından zarar gören bağlar çiftçinin belini büktü. Manisa'nın Alaşehir, Sarıgöl, Ahmetli, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki bağlar 28 Mart gecesi yaşanan dondan büyük zarar gördü. Ziraat Mühendisi Mustafa Başgülşen, ilginç bir yöntemle don olayından zarar gören üreticilerinin sıkıntısına dikkat çekti. CHP Ahmetli İlçe Başkanı Kamuran Keskin, çiftçiler ve partililerle birlikte bağları dolaşan Başgülşen, ceketini asarak farkındalık yaratmaya çalıştı. Başgülşen,"Sigortanın dekar başı ücreti yüksek olduğundan bir çok çiftçi sigorta yaptıramadan bu don olayına yakalandı. Çaresiz durumdalar. Bir an önce hükümet ve bakanlık açıklama yaparak çiftçilerin yüreğine su serpmeli. Çiftçilerin zararının karşılanmasının haricinde devlet olarak mikro ve makro önlemler alınmalıdır. Bu zarar sadece çiftçiyi değil, dünya çapında meşhur olan üzümümüzün rekolte azlığından dolayı devleti de ilgilendirir" dedi.

Aynı zamanda çiftçi olan CHP Ahmetli İlçe Başkanı Kamuran Keskin de ilçelerindeki tek geçim kaynağının tarım olduğunun altını çizip, bir an önce mağdur çiftçilere gereken desteğin yapılmasını istedi.

45 bin üreticinin toplam 8 bin dekar alanda üretim yaptığı Manisa'daki üzüm bağlarından 28 Mart'ta yaşanan don olayı nedeniyle Alaşehir, Sarıgöl, Ahmetli, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde yüzde 50 ile 80 arasında değişen zarar meydana gelmişti.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!