Don Kişot'un izleri Bodrum'da

Güncelleme Tarihi:

Don Kişotun izleri Bodrumda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 16:04

Don Kişot'un izleri Bodrum'da

Haberin Devamı

İSPANYA başta olmak üzere dünyanın bir çok yerinde 400. ölüm yıldönümünde, çeşitli bir çok etkinliklerle anılan, Modern Avrupa'nın ilk romanı olarak kabul edilen Don Kişot'un yazarı Miguel De Cervantes anısına Muğla'nın Bodrum ilçesinde "Don Kişot'un İzleri' adı altında resim ve heykel sergisi açıldı.

Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki sergnini açılış kokteyline sanatseverlerin ilgi büyük oldu. Sergide, başta Gustave Dore'den Picasso ve Dali'ye kadar yüzlerce ünlü dünya ressamının yanında Paris'te yaşayan dünyaca ünlü sanatçılar Selçuk Demirel, Utku Varlık ve Onay Akbaş ile Prof. Devrim Erbil, Abidin Elderoğlu, Habip Aydoğdu, Yalçın Gökçebağ, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Metin Yurdanur, Prof. Fevzi Karakoç, Prof. Zafer Gençaydın, Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen, Prof. Dr. Hayati Misman gibi değerli sanatçıların Don Kişot için çizdikleri toplam 205 resim ve tasarladıkları heykeller yer aldı.

Sergide yer alan Pablo Picasso'nun 1968 yılında yaptığı 'Don Kişot' isimli resim ve Salvador Dali'nin 1957 yılında yaptığı iki eseri sanatseverlerin dikkatini çekti . Serginin 1 Ağustos'a kadar gezilebileceği bildirildi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!