Dolmuşlar kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Dolmuşlar kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 02:00

Büyükşehir Belediyesi, Ulus Bentderesi’ndeki dolmuş durakları alanına, ilk kazmayı vurdu. Hafriyat çalışması başlayan alana içinde modern dolmuş durakları, kongre merkezi, bilim müzesi, yeme-içme alanları ve butiklerin yer aldığı 5 katlı bir kompleks yapılacak.

Haberin Devamı

Dolmuş duraklarının bulunduğu alanın, bölgenin en çok görüntü kirliliğine neden olan alanlarından biri olduğunu ifade eden Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akarpınar Üstün, “Keçiören, Gölbaşı ve diğer dolmuş hatlarının bulunduğu bu alanı, geçici olarak Bentderesi Kevgirli Caddesi’nin batısındaki alana taşıdık. Uygulama tamamlanana kadar, dolmuşlar oradan kalkacak” dedi.

RİNGLER İPTAL EDİLECEK

Üstün, Selçuklu mimarisiyle dikkat çekecek kompleksin hizmete açılmasıyla, dolmuşların ring seferlerinin de iptal edileceğini ve çalışmanın, bölge trafiğine olumlu etki sağlayacağını söyledi. Üstün, yaklaşık bir buçuk yıl sürmesi planlanan projeyle ilgili şunları söyledi:  “Dolmuş duraklarının bulunduğu 21 bin metrekarelik alanın 15 bin metrekarelik kısmına, 5 katlı ve toplam 90 bin metrekareyi bulan dev bir kompleks kuracağız. 5 katlı binanın bodrumdaki 2 katı, yaklaşık 650 dolmuşun hizmet vereceği modern duraklarla donatılacak. Buradan yolcularını alacak olan dolmuşlar, kendi güzergahlarına uygun bölümden çıkarak, trafiği aksatmadan çıkış yapacaklar. Tüm güzergahlar için ayrı bağlantılar yer alacak. Sanatoryum, Hasköy, Etlik, Aktepe, Keçiören, İncirli, İçaydınlık, Gölbaşı, Mamak, Siteler, Akdere, Abidinpaşa ve Seyranbağları duraklarının aralarında bulunduğu 12 hat, bu komplekste yer alacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!