Dolardaki yükseliş ikinci el araç piyasasını da vurdu

Güncelleme Tarihi:

Dolardaki yükseliş ikinci el araç piyasasını da vurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 08:55

Dolardaki yükseliş ikinci el araç piyasasını da vurdu

Haberin Devamı

MANİSA Oto Galericiler Sitesi Başkanı Feridun Gökçöl, Türk otomotiv pazarında faaliyet gösteren bazı yerli ve yabancı firmaların yıl sonu hedeflerini tutturmak için cazip ödeme seçeneklerini devreye sokmasıyla darbe yiyen ikinci el otomobil satışlarının, son günlerde doların yükseliş göstermesiyle birlikte durma noktasına geldiğini söyledi.

Türkiye pazarında önemli oranda pay sahibi olan yerli ve ithal otomobil markalarının yıl sonuna doğru rekabeti iyice artırması sonucu, vatandaşların sıfır otomobillere yönelmesi ile ikinci el pazarında satışlar azaldı. Son günlerde doların TL karşısında değer kazanması da ikinci el satışlarına darbe vurdu. Manisa Oto Galericiler Sitesi Başkanı Feridun Gökçöl, otomotiv pazarında faaliyet gösteren firmaların cazip ödeme seçeneklerini devreye sokmasıyla darbe yiyen ikinci el otomobil satışlarının, doların yükseliş göstermesiyle birlikte durma noktasına geldiğini söyledi. Vatandaşın dolardaki yükselişten dolayı tedirginlik yaşadığını ve parayı elinde tutmak istediğinden dolayı araç alımı için yıl sonunu beklediğini belirten başkan Gökçöl, "Vatandaşlar şuan ödeme imkanlarından ve kampanyalardan dolayı sıfır araçları tercih ediyor. Fakat önceleri ikinci el alıp satıldığında fiyatlar düşerdi. Şimdi ise düşmez. İkinci el araçlar yatırım yapmak için uygun. Çünkü bugün alınan bir aracın üzerine değer eklenerek anında satılabiliyor" diye konuştu.

Manisa'da denetimlerin eksikliğinden dolayı başka meslekleri yapan birçok kişinin araç alım satımıyla uğraştığını belirten başkan Feridun Gökçöl, bunların kontrol altına alınması gerektiğine dikkat çekti. Gökçöl, "Manav manavlığını, bakkal bakkallığını, emlakçılar emlakçılığını, öğretmen öğretmenliğini, galeri galericiliği yapsın. Manavdan memuruna kadar herkes her meslek grubundaki insanlar bu işi yapıyor. Manavı da, bakkalı da, öğretmeni de galerici. Bizler her türlü vergimizi ödüyoruz. Vergi dairesi ve zabıtaların bu duruma müdahale etmesi gerekir. Bunlar takip edilerek, gerekenin yapılması gerekir. Yeni çıkacak olan yasada bu sorunların göz önüne alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!