Dokuma Fabrikası güçlendiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Dokuma Fabrikası güçlendiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 11:52

Dokuma Fabrikası güçlendiriliyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ İlçesi'nde halkın kullanımına açılan Dokuma Fabrikası'nın duvar ve çatısında güçlendirme çalışma yapılacak.

Kepez Belediyesi tarafından 2 yıl süren çalışma sonunda kent parkı olarak halkın kullanımına açılan Dokuma Fabrikası'nda yenileme çalışmaları sürüyor. İçine çeşitli hizmet yatırımları yapılması planlanan 70 yıllık fabrika, restorasyon ve renovasyon işlemine tabi tutuldu. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyesi Mehmet Yarbaş, teknikten sorumlu yardımcısı Sebahat Adanır ve teknik birim yöneticileri fabrikadaki yenilenme işlemini inceledi.

Fabrika alanının 17 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu hatırlatan Tütüncü, burada öncelikle TÜBİTAK işbirliğiyle bilim merkezi kurulacağını söyledi. Yaklaşık 35 milyon liraya mal olacak bilim merkezinin fabrikanın 8 bin metrekarelik kısmında yer alacağını anlatan Tütüncü, Türkiye'nin en iyi bilim merkezlerinden biri olacağını söyledi.

İleri aşamada fabrikanın 70 yıllık tarihini, insan hayatına dokunuşunu, insan ile yoğrulmuş mazisini anlatan yerler yapılacağını belirten Tütüncü, “Fabrikayı Antalya'ya kazandıran rahmetli Başbakan Adnan Menderes'i burada anacağız" dedi.

7'DEN 70'E İLGİ ALANI OLACAK

Toplantı ve paneller için çok amaçlı salon, modern sanat merkezi için fabrikada alan ayırdıklarını anlatan Hakan Tütüncü, “Burada tarih, gençlik, eğitim, sanat, park ve bilim olacak. Yani 7'den 70'e herkesin ilgi alanına girecek bir yaşam merkezi yapıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!