Doktorun rüşvet davasından yargılanmasına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Doktorun rüşvet davasından yargılanmasına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2009 12:43

Eskişehir'de düzenlediği geçmiş tarihli rapor için bir öğrenciden 100 lira rüşvet aldığı iddia edilen doktorun yargılanmasına başlandı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında tutuksuz yargılanan sanık doktor Hatem Bayrak (46) hazır bulundu. Mahkeme heyeti savcının iddianameyi okumasının ardından sanıktan savunma yapmasını istedi.

Suçlamayı kabul etmeyen sanık Bayrak, olayın bir komplo olduğunu belirterek, “Ben aile hekimi olarak en fazla hastaya bakan hekimdim. Meslektaşlarım tarafından bu durum kıskanıldığı için böyle bir olaya maruz kaldığımı düşünüyorum” dedi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Kadir Demirel de bir yakınının arkadaşı Fatma Şimşek'in oğlunun istediği rapor için bir aile hekiminin 100 lira istediğini öğrendiğini belirterek, konuyu il sağlık müdürüne ilettiğini kaydetti.

Rapor için para isteyen doktoru tespit ettiklerini ifade eden Demirel, şöyle devam etti:

“Daha sonra polis ve savcılık ile görüşüldü ve suç üstü yapıldı. Başka öğrencilere verilmiş yırtılmamış raporlar ile Fatma Şimşek'in oğlu Hakan Kutlu adına düzenlenmiş ve yırtılmış rapor bulundu. Hakan Kutlu'ya verilen raporun protokol numarasının aslında defter kayıtlarına göre başkasına ait olduğunu tespit ettik.”

Tanık Fatma Şimşek de oğlu Hakan Kutlu'nun devamsızlık sorunu nedeniyle bir günlük rapora ihtiyacı olduğunu belirterek, oğlunun görüştüğü doktor Hatem Bayrak'ın 100 lira karşılığında iki günlük rapor verebileceğini söylediğini öğrendiğini kaydetti.

Emniyet görevlileri ve Cumhuriyet Savcılığıyla işbirliği yaparak doktorun yanına gittiklerini anlatan Şimşek, “Parayı bilgisayar klavyesinin yanına bıraktım. Bunu doktor gördü. Raporu alıp çıktıktan sonra polisler içeri girdi” dedi.

Tanık Hakan Kutlu da annesinin ifadesi doğrultusunda ifade verdi.

Mahkeme heyeti diğer tanık Nurdan Şora'nın dinlenmesi için davayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!