Doktorlar Merve’yi odasında unuttu

Güncelleme Tarihi:

Doktorlar Merve’yi odasında unuttu
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 07:00

Milli yüzücümüz Merve Terzioğlu, ABD’de geçirdiği trafik kazasında yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Böbrek anjiyosu yapılan Merve fenalaşarak yaşamını yitirdi.

Merve’nin Cleveland Reigonal Medical Center At Memphis Hastanesi’nde ölümü üzerine yüzücü arkadaşı Gürkan Eröksüz, anjiyodan sonra solunumu zorlaşan Merve’ye gerekli müdahalenin yapılmadığını iddia etti. Merve’nin babası da kızının ihmal kurbanı olduğunu söyledi.

TÜRKİYE rekortmeni milli yüzücü Merve Terzioğlu, ABD’de arkadaşlarıyla yaptıkları trafik kazasında yaşamını yitirdi. Üç yıldır ABD’nin Cleveland kentinde burslu Uluslararası İlişkiler öğrenimi ile spor yaşamını sürdüren 22 yaşındaki Terzioğlu, 29 Mart’ta havaalanından evlerine dönerken yaptıkları kazadan sonra Reigonal Medical Center At Memphis Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Olayı duyar duymaz hastaneye gelen Merve’nin yüzücü arkadaşı Fenerbahçeli Gürkan Eröksüz, hastanede yaşadıklarını şöyle anlattı:
 Â
"Merve’nin sol ayak bileğinde bir kırık olduğu, boynunda beyine giden kasta bir zedelenme, belinin altında iki kırık, sol böbreğinde önemli bir hasar olduğu tespit edilmişti. 30 Mart’ta ameliyat oldu ve başarılı geçtiği söylendi. 2 Nisan gününe kadar durumu iyiye gidiyordu. Kalp atışları normale dönüyordu. O günün akşamı benimle konuştu bilinci yerine geliyordu. Doktorlar, böbrek anjiosunun başarılı geçtiğini, ancak böbrekte kanama olduğunu söyleyip Merve’yi bekleme odasına aldılar. Yanında ise sadece bir hemşire vardı. Merve’nin yüzü morarmıştı. Hemşire, doktora haber verdi. Bu durum 10-15 dakika sürdü. Bu süre zarfında Merve bir solunum aletine bağlanmamıştı. Merve’nin gözleri açıktı ancak tek bir noktaya bakıyordu. Doktorlar bana Merve’nin derin komada olduğunu, beynin üst kısmında hasar oluştuğunu söylediler. Pazartesi günü 13.30’da beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendim. Merve böbrek operasyonuna alındığında gerekli önlem alınmamıştı. Bekleme odasında tutulurken nefes cihazları takılı değildi. Gözlem yapılarak Merve’nin durumu tetkik ediliyordu. İlk yardım ekibinin geç gelmesini tedbirsizlik olarak görüyoruz. Merve’ye sadece elle kalp masajı yapılmıştı. Hastane yetkililerine bazı sorular sorduk ve cevap bekliyoruz. Şu ana kadar Merve’nin kalbinin neden durduğu konusunda bize bilgi veremediler."

Terzioğlu’nun Türkiye’de bulunan babası Murat Nezihi Terzioğlu da görgü tanıklarına göre kızının doktorların hatası sonucu yaşamını yitirdiğini belirterek, "Kızım kaldırıldığı hastanede böbrek anjiosu çekilerek bir odaya alınmış. Odada unutulan kızıma gerekli tıbbi müdahale yapılmamış" dedi. Terzioğlu, gerekli hukuksal işlemlere başladıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!