Doğu ve Güneydoğu'da capoeira yaptı

Güncelleme Tarihi:

Doğu ve Güneydoğuda capoeira yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 14:06

Doğu ve Güneydoğu'da capoeira yaptı

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da bulunan Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonun 'Herkes İçin Spor Günleri' projesi kapsamında Doğu Aanadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde bulunan illerde düzenlenen etkinliklere yaklaşık 25 bin çocuk ve genç katıldı. Etkinliklerde Capoeira gösterileri gerçekleştirilirken katılımcılar ise matrak, bilek güreşi, dart, çuvalla atlama, halat çekme, ip atlama gibi oyunlar oynadı.
Merkezi Samsun'da bulunan Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonun 'Herkes İçin Spor Günleri' projesi kapsamında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki illerde etkinlikler düzenlendi. Erzurum'dan başlayan etkinlikler, Van, Muş, Bitlis, Şırnak, Cizre, Siirt, Hakkari, Batman, Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay ve Gaziantep'de gerçekleştirildi. Etkinliklerde Capoeira gösterileri yapılırken, çocukların ve gençlerin katılımıyla matrak, badminton, minigolf, bilek güreşi, dart, hamsball, çuvalla atlama, halat çekme, ip atlama, squat çekme gibi oyunlar oynandı. Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu adına eşofman takımı, ayakkabı, tişört, su matarası ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Capoeira Derneği Başkanı Güngör Doğanay "Gittiğimiz bir çok şehirde yaşanmış sıkıntılara şahit olduk henüz her şey çok daha taze. Bizler bir nebze moral olmak ve devletimizin her alanda her noktada varlığını hissettirmek adına önemli bir misyonu yüklendiğimizin farkında olarak birbirinden güzel programlara imza attık. Bölge halkının özellikle çocukların gençlerin ilgisi takdire şayan. Çocukların mutluluğu yüzlerinde ki ifademin hiç bir değerle ölçülemeyeceğine şahit olduk. Samsun'dan oraya mutluluk taşımanın gururu içindeyiz. Bu çalışma ile 25 bin çocuk ve gence ulaştık" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!