Doğu ve Güneydoğu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Doğu ve Güneydoğuda 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 12:57

Doğu ve Güneydoğu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

Haberin Devamı

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR-Mesut BUDRAÇ/DİYARBAKIR, (DHA)- TÜRKİYE genelinde coşku içerisinde kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Doğu ve Güneydoğu'daki kentlerde düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.
Zafer Bayramı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıkı güvenlik önlemleri altında kutlandı. Bu yıl ilk kez zırhlı askeri ve emniyet araçları ile askeri geçit törenleri yapılmadan kutlanan Zafer Bayramı, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı ve valiliklerdeki tebriklerin kabulüyle devam etti.
DİYARBAKIR
Zafer Bayramı ilk kez askeri geçiş yapılmadan, sıkı güvenlik önlemleri altında kutlandı. Valilik karşısındaki Atatürk Anıtı önündeki kutlamalara Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Talip Gül, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri ve sivil görevliler katılırken, DBP'li belediye başkanları törene katılmadı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen törende Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, yapılan konuşmaların ardından, valilik makamında kutlamaların kabulüyle devam etti.
BİNGÖL
Bingöl Valiliği önünde düzenlenen törene Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Bayer, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Mustafa Kemal Atatürk büstüne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Piyade Yarbay Deniz Dönmez, PKK, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin yarattığı tahribata değinerek, "Bu zaferle Türk ordusu, milletiyle beraber dünyaya Türk esir edilmez, Anadolu işgal edilmez mesajını vermiş, Türk’ün gücünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiş, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. 1 Ağustos 2016 tarihinde şehrimizde 7 polisimizin şehadetine neden olan bombalı araç saldırısında, 23 Ağustos 2016 tarihinde 2 gönüllü köy korucumuzun ve 24 Ağustos tarihinde bir uzman çavuşumuzun şehadetinde olduğu gibi kalleş ve korkak eylem tarzlarıyla eli kanlı mihrakların taşeronluğunu yapan PKK, DAEŞ, DHKP-C, TİKKO gibi terör örgütlerinin yanı sıra, 15 Temmuz’da bunlardan çok daha tehlikeli olduğunu gösteren FETÖ, ülkemizde büyük acılar yaşatmış ve yaşatmaya devam etmektedir. Ülkemizin ve milletimizin bütünlüğüne ve binlerce yıllık kardeşliğimize kastedenler masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı kalleşçe saldıranlar, tarihte olduğu gibi bugün de Türk ordusunun karşısında asla tutunamayacak ve yok edilecektir" dedi.
Tören, Vali Köşger, Belediye Başkanı Barakazi ve Garnizon Komutan Vekili Albay Bayer'in, valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!