Doğru: Tarımı sürdürülebilir hale getirmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Doğru: Tarımı sürdürülebilir hale getirmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 11:47

Doğru: Tarımı sürdürülebilir hale getirmeliyiz

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) - ADANA Çiftçiler Birliği Başkanı Murat Doğru, tarımın çok önemli ve stratejik sektör olduğunu belirterek, "Geleceğimiz için tarımı sürdürülebilir bir hale getirmeliyiz" dedi. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından "İİBF Günleri" kapsamında "Geçmişten Günümüze Tarım ve Tarım İşletmeciliği" başlıklı program düzenledi.
İİBF Amfi 1'de ki programa İİBF Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk’ün yanı sıra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bülent Öz, Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nermin Bahşi, İİBF ve Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı  Murat Doğru, "Bugün hayatımızdan teknoloji de dahil olmak üzere diğer bütün sektörleri çıkartsak da yaşamımızı sürdürebiliriz ama tarımı çıkaramayız. Tarım çok önemli ve stratejik sektördür. Geleceğimiz için tarımı sürdürülebilir bir hale getirmeliyiz. Son yıllarda tarım daha da önemli bir hale geldi. 2050 yılı ile ilgili Uluslaraarası Dünya Gıda Örgütünün yaptığı araştırma sonucunda yayınladığı rapora göre 2050 yılında dünyadaki nüfus 9.6 milyara çıkacak. Artan gelir seviyesi de hesaba katıldığında tarımsal üretimimizi yüzde 50 nispetinde artırmamıza sebep olacak" diye konuştu.
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Doğru, "Ürünleri işleyip ona katma değer kazandırarak ihraç edebilmeliyiz. Bunun için sizlere ihtiyacımız var. Çukurova’da çok yüksek potansiyel var. Sizleri bekliyor. Çok ciddi bir şekilde tarımda inovasyona ihtiyacımız var" dedi.
Programın sonunda sunumu gerçekleştiren Murat Doğru'ya İİBF Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk tarafından günün anısına ‘Teşekkür Belgesi’ ve hediye takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!