Doğru mesleği arayan 72 bin aday bu testi çözdü!

Güncelleme Tarihi:

Doğru mesleği arayan 72 bin aday bu testi çözdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 14:59

Tercihlerde son gün 3 Ağustos! Tercih yapmak isteyen adaylar, Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi’nde devam eden Tercih ve Tanıtım Günleri’nde yoğun ilgi gösteriyor. Mesleğinde henüz karar veremeyenler ise Üniversitenin sunduğu Kariyer Testi’ni uyguluyor. İnternetten de ulaşılabilen Kariyer Testi’ni sadece Temmuz ayında 72 bin aday çözdü.

Haberin Devamı

Kişinin yaşamında önemli dönemlerden biri olan üniversite ve bölüm seçimleri sağlıklı yapılmadığında kişi için telafisi mümkün olmayan kayıpları beraberinde getirebiliyor. LYS’de tercih süreci 3 Ağustos’ta sona eriyor.

 

Üsküdar Üniversitesi, bu dönemde adaylara yol göstermek amacıyla gerçekleştirdiği tercih ve tanıtım günlerine Altunizade başta olmak üzere diğer yerleşkelerinde devam ediyor. Deneyimli akademik ve uzman kadrosu ile adaylara ve ailelerine kapılarını açan üniversite, meslek seçimi ile ilgili de adaylara bilgi veriyor. Eğitim uzmanı-tercih danışmanı Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş ve Uzm. Ahmet Alkayış öncülüğünde çok sayıda tercih danışmanı adaylara yol gösteriyor.

 

Haberin Devamı

Kariyer Testi’ne büyük ilgi

 

Üsküdar Üniversitesi, seçeceği meslek konusunda kararsız kalan adaylara kariyer testi imkânı da sunuyor. Adaylardan büyük ilgi gören ve internet üzerinden de yapılan Kariyer Testi’ni Temmuz ayı boyunca 72 bin aday uyguladı.

 

“Holland Meslek Tercihi Puanlama Cetveli” olarak da bilinen Kariyer Testi, 90 sorudan oluşuyor. Adayların sorulara verdiği “hoşlanırım” ya da “hoşlanmam” yanıtı adayların kişilik tipini ortaya çıkarıyor.

“Gerçekçi”, “Araştırıcı”, “Artistik”, “Sosyal”, “Girişimci” ve “Geleneksel” olarak belirlenen tiplerin belirgin özelliklerinin öne çıktığı Kariyer Testi’nde bu tiplere uygun etkinlikler ve tipik meslekler anlatılıyor.

Kariyer Testi, seçeceği meslekle ilgili karar vermekte zorlanan adaylara ilgi duydukları alan konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!