Doğankent’te Tabiat Parkı çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Doğankent’te Tabiat Parkı çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 13:04

Doğankent’te Tabiat Parkı çalışmaları

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/DOĞANKENT(Giresun) (DHA)- GİRESUN’un Doğankent İlçe Kaymakamı Uğur Köroğlu tarafından tabiat parkı özelliklerine haiz alanlarda çalışma başlatıldı.

Kaymakam Köroğlu’nun, ilçenin doğal güzellikleri ile tabi oluşumlar sonucu eşsiz manzaraya sahip çağlayan ve şelalelerinin turizme kazandırılması için başlattığı çalışmalar sonucu tespit edilen alanlarda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürlüğü görevlilerince inceleme yapıldı. Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban başkanlığındaki bir heyet ilçenin Çatalağaç, Doymuş ve Güvenlik köyleri sınırları içerisinde kalan akarsu yataklarındaki çağlayan, şelale ve ormanlık alanlarda bir dizi çalışma gerçekleştirdi.

Özellikle Çatalağaç köyü Erik deresi ile Doymuş köyü Üzümce deresi üzerindeki şelalelerin doğal yapısı, ulaşım sorunun bulunmaması ve etrafındaki doğal dokunun hemen hemen hiç bozulmamış olması nedeniyle, bu alanların Tabiat Parkı kapsamında korumaya alınarak turizme kazandırılabileceğini belirten Şube Müdürü Kuduban bölgenin, bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliğine sahip, manzara bütünlüğü içinde halkın dinlenme ve eğlenmesine uygun tabiat parçalarını ifade etmesi nedeniyle çalışmalara zaman kaybedilmeden başlanılacağını ifade etti.

Kaymakam Köroğlu da yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Amacımız milli değerlerimizi gün ışığına çıkararak halkımızın istifade edeceği duruma getirmek ve geçmişle gelecek arasında köprü kurmak” dedi.

Yapılan tespitler sonucunda; Doymuş Köyü sınırları içerisindeki Uzunkaya diye adlandırılan jeolojik oluşumun yörede ender bulunan bir özelliğe ve güzelliğe sahip olması nedeniyle korunması gerekli olan tabiat varlığı olduğuna dikkat çekilerek, aynı zamanda ulaşım sorunu olmaması nedeniyle turizm amaçlı değerlendirmeye de alınabileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!