Doğan Hızlan'ın erken doğumu

Güncelleme Tarihi:

Doğan Hızlanın erken doğumu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2006 12:07

Doğan Hızlan malumunuz olduğu üzre TÜYAP'ın Onur Yazarı seçildikten sonra hakkında pek çok etkinlik düzenlendi, kutlamalar yapıldı. kutalam takvimi TÜYAP'la da sınırlı kalmadı, sanırım önümüzdeki yıl da devam edecek. Çünkü Aralık ayında 70 yaşına basıyor. Büyüğümüz, ustamız ya o nerede biz de ekip olarak peşindeyiz.

Haberin Devamı

Geçen pazartesi günü de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde bir etkinlik vardı.

Toplantıyı yapan ve sunan Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı şair, dergi yöneticisi Enver Ercan'dı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Ercan bir jest yapmış ve hayatında belki ilk kez papyon takmıştı.

Kemal Özer, Adnan Özyalçıner ve Sennur Sezer gecenin konuşmacılarıydı ve Doğan Bey'le ilgili anılarını anlattılar. Özer ve Yalçıner 1950 Kuşağı'ndan kuşakdaşlarıydı Doğan Bey'in. Sennur Sezer; "Ben 1950 kuşağından değilim" deyince, Doğan Bey duruma salondan müdahale etti: "Senin de eş durumundan burada bulunman gerekir, kuşağa gelin olarak dahil oldun."

Konuşmalar bitip hole çıktağımızda masanın üzerinde papyon biçiminde büyük bir çikolatalı pasta bulduk. Enver Ercan o gece sadece papyon takmakla kalmamış bir de pasta yaptırmış. "Bu doğum gününüz için, 70. yaş için" şeklinde açıklamada bulundu Ercan.

Haberin Devamı

Doğan Bey'in; "Benim doğum günüm daha gelmedi ki, 23 Aralık'ta doğdum" şeklindeki sözleri kutlama alkışları içinde duyulmadı bile.

Yapacak tek şey kaldı ona da, pastayı kesip konuklara dağıtmak.

ARA GÜLER GECESİNDE DE ORTAK PASTA KESİLDİ

Doğum günü partisi burada bitti sanmayın. Doğan Bey'i tanıyanlar bilir, hep yetişecek bir ikinci yeri mutlaka vardır. O gece de oradan çıkıp Ara Güler adına düzenlenen Ustalara Saygı gecesine katılmak üzere Levent'teki Beşiktaş Kültür Merkezi'ne gitti. Biz de tabii ki peşinden.

Doğan Bey'i konuşmasını yapmak için kürsüye davet eden Faruk Şuyün, "Doğan bey Tarık Zafer Tunaya'dan doğum günü kutlamasından geldi, biz de kendisini kutluyoruz" deyince salonda bir allkış koptu.

Doğan Beykonukları selamlayarak durumu düzeltmek istedi ve şöyle dedi:

"Efendim çok teşekkür ederim. Arkadaşlar bir ön kutlama yaptılar, benim doğum günüm 23 Aralık'tır."

Toplantı bittiğinde bu sefer iki pasta birden çıkmasın mı ortaya?

Biri Doğan Hızlan'ın diğeri de Ara Güler'in önüne getirildi. Çünkü Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Doğan Hızan'ın doğum gününü kutlamak için pasta yaptırmıştı.

Ara Güler de her ne kadar "Benim doğum günüm 1 Ağustos'ta yahu" diye düzeltme yapmaya çalışsa da yine mumlar üflendi, pastalar kesildi.

Haberin Devamı

Duyduğuma göre Doğan bey Ara Güler'e "Bugünü ikimiz de bundan sonra ortak doğumgünü olarak kutlayalım" önerisinde bulunmuş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!