Doğan Hızlan ’Mami’sini dostlarıyla uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Doğan Hızlan ’Mami’sini dostlarıyla uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 01:00

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Danışmanı Doğan Hızlan’ın 70 yıl birlikte yaşadığı annesi Fevziye Hızlan’ın cenazesi dün Teşvikiye Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene edebiyat ve medya dünyasının ünlü isimleri katıldı.

Haberin Devamı

Türk edebiyatının ’cumhurbaşkanı’ olarak tanımlanan Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan’ın yetişmesinde en çok emeği olan annesi Fevziye Hızlan’ın cenazesi, dün Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Zincirlikuyu’da toprağa verildi. Edebiyat, sanat, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda ünlü ismin katıldığı cenazede, başsağlığı dileği sırasında önüne düşen çınar yaprağını yerden alarak Doğan Hızlan’a uzatan yazar Adalet Ağaoğlu, "Bak annen burada" dedi. Hızlan, taziyeleri elinde tuttuğu çınar yaprağı ile kabul etti. Daha sonra yaprağı saklaması için yeğeni Bertan Bayraktar’a verdi.

Cenaze törenine DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Altan Öymen, eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Doğan Yayın Holding İcra Kurulu Başkanı eşi Mehmet Ali Yalçındağ, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Hürriyet Gazetesi Başyazarı ve Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, yazarlar Yaşar Kemal, Emre Kongar, Zülfü Livaneli, Elif Şafak, Ahmet Ümit, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve işadamı Bülent Eczacıbaşı’nın da aralarında bulunduğu edebiyat, basın, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Haberin Devamı

Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal

/images/100/0x0/55ea91daf018fbb8f8889694
da çelenk gönderdi.

Aydın Doğan: "Doğan Bey, eve geç kaldığında, ’Anneme gideceğim’ diye gazeteden ayrılırdı. Hiçbirimize, 70 yıl annemizle birlikte yaşamak nasip olmadı. Allah Doğan Bey’e sabır niyaz etsin."

Dostlar sağolsun

Yeğeni Bertan Bayraktar’la birlikte taziyeleri kabul eden Doğan Hızlan, "Ne  söyleyebilirim? 70 yıllık annem. Allah rahmet eylesin. Onun anısını unutmayacağım. Dostlar sağolsun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!