Doğaltaşta büyük buluşma

Güncelleme Tarihi:

Doğaltaşta büyük buluşma
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 16:51

Doğaltaşta büyük buluşma

Haberin Devamı

BU yıl 23'üncüsü düzenlenecek olan MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı yarın (çarşamba) açılacak. Fuara 48 il, 30 ülkeden katılım sağlanacak. Yaklaşık 25 bin ton doğaltaşın sergileneceği fuara 48 ilden 895 katılımcı bekleniyor. 30 ülkeden gelecek katılımcı sayısı ise 214.



MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Yalova illerinden katılımcı olacak. Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Çin, Danimarka, Mısır, İngiltere, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, Hindistan, İran, Irak, İsrail, İtalya, Japonya, Lübnan, Mauritius, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Kore, İspanya, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Amerika ve Vietnam'dan katılımcılar doğaltaşlarını sergileyecek. Bu yıl MARBLE'da 82 firma ilk kez yer alıyor.

1998 yılından bu yana Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) üyesi olan 23. MARBLE, sektörde kullanılan iş makineleri ve teknolojisine de ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin ikinci büyük limanı olan İzmir Limanı'na, maden ocakları ve bağlantı yollarına yakın olması nedeniyle katılımcılar, fuarizmir'e rahatça ulaşabilecek.

Fuara; Amerika, Çin, Hindistan, Avusturalya, İran ve İtalya başta olmak üzere 68 ülkeden profesyonel ziyaretçi bekleniyor. MARBLE'da, ülkemizin zengin rezervlerinden çıkarılan seksenin üzerinde değişik yapı ile yüz yirminin üzerinde renk ve desendeki mermerlerden örnekler de yer alacak. Ziyaretçiler, dünyada yalnızca Türkiye'de çıkarılan Elazığ Vişne, Akşehir Siyah, Manyas Beyaz, Bilecik Bej, Ege Bordo, Milas Leylak ve Afyon Şeker gibi mermer çeşitlerini de yerinde inceleme fırsatı bulacak. Bu yıl 20-25 Mart tarihleri arasında dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Taş Kongresi'nde mermer sektöründeki üretimsel, teknolojik, mimari, arkeolojik ve sanatsal gelişmeler tartışılacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!