Doğalgaz Iğdır'ın havasını iyileştirdi

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz Iğdırın havasını iyileştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 12:02

Doğalgaz Iğdır'ın havasını iyileştirdi

Haberin Devamı

Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- TÜRKİYE'nin havası en kirli kentlerinden biri olan Iğdır'da doğalgaz kullanılmasına başlanması ile birlikte hava kirliliğinin yüzde 20 oranında azaldığı bildirildi.



Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, uzun yıllardan beri hava kalitesinin sağlanması için, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak çalışmalar ve denetimler yapıldığını belirtti. Bu konudaki şikayetlere cevap verildiğini, temiz hava eylem planları hazırlandığına işaret eden Gençtürk, Iğdır'ın topoğrafik ve meterolojik yapısının yanında kömür kullanımına bağlı olarak kış aylarında yoğun olarak hava kirliliği yaşandığını ifade etti. Hava kirliliği ile mücadelede doğalgaz kullanımına geçilmesi ve yaygınlaşmasının önemine vurgu yaptıklarını anlatan Görken Gençtürk, şunları söyledi:



"Bu kış sezonu itibariyle İlimizde doğalgaz kullanımına geçilmiştir. Igdır'da bulunan yaklaşık 24 bin dairenin yaklaşık 2 bininde doğalgaz aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Kamu kurumlarından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Valilik, Iğdır Üniversitesi, MİT binası, İl Telekom Müdürlüğü dönüşümü tamamlayarak doğalgaz kullanmaya geçti. İl Özel İdaresi, Vali Konağı, Meteroloji Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Hastanesi, Adliye Sarayı, Kredi Yurtlar Kurumu, Jandarma Komutanlığının projeleri ise hazırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı ülkemiz genelinde 250 noktada hava kalitesi izleme istasyonları bulunmakta ve kirlilik parametreleri saatlik verilerle takip edilmektedir. Iğdır'da bulunan istasyona ait 2015 Aralık-2016 Aralık aylarındaki veriler mukayese edildiğinde, yüzde 28'lik bir iyileşme olduğu görülmüştür. Bu yılki kar yağışının olumlu etkisi gözardı edildiğinde ortalama düşüşü yüzde 20 kabul edebiliriz. Önümüzdeki yıl kamu binalarının tamamının, duyarlı vatandaşlarımızın sayesinde de diğer binalarında bir çoğunun doğalgaz kullanımına geçeceği öngörülmekte ve hava kirliliğinin çok aşağı seviyelere düşeceği düşünülmektedir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!