Doğalgaz borusunu kepçeledi

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz borusunu kepçeledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 15:47

Turan Güneş Bulvarı’nda, Büyükşehir Belediyesi’nin yol çalışması sırasında iş makinesinin kepçesi doğalgaz borusunu patlattı.

Haberin Devamı

Olay dün saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin yol genişletme çalışması kapsamında kazı yapan iş makinesinin kepçesi, yolun altından geçen doğalgaz borusuna isabet etti. Büyük bir gürültüyle patlayan borudan sızan gaz, korku ve paniğe sebep oldu. Patlama olduğunu sanan vatandaşlar polisi ararken, doğalgaz sızıntısını gören vatandaşlar da Başkentgaz ve itfaiyeyi bilgilendirdi. İhbar üzerine olay yerine Büyükşehir İtfaiyesi ve 187 Doğalgaz Acil ekipleri ile polis sevk edildi. Sızıntının olduğu boruya müdahale eden 187 Doğalgaz Acil ekipleri ilk olarak doğalgazı kesti. Ardından kepçe yardımıyla etrafı açılan borudaki deliğin üzeri kapatıldı. Uzun süren uğraşlar sonunda boru yenilendi. 

YARIM SAAT SONRA MÜDAHALE EDİLDİ

Olay sırasında evde olduğunu ve çıkan sesi patlama sandıkları için çok korktuklarını belirten semt sakinlerinden Kemal M., doğalgaz ekiplerinin geç geldiğini iddia ederek şunları söyledi: “Sesi duyunca çok korktum. Kepçenin deldiği borudan sızan gaz gözle görülüyordu. Etrafı koku sardı. Korkudan yaklaşaamdık tabii hemen Alo 153 Mavi Masa’yı aradım, 187 Doğalgaz Acil’e yönlendirdiler. İtfaiye hemen geldi ama doğalgaz ekipleri yarım saat sonra geldi. O süreçte kimse trafiği kesmedi. Güvenlik önlemi alınmadığı için büyük bir kazaya dönüşebilirdi. Faciadan dönüldü.”

YANGIN TÜPLÜ ÖNLEM

Haberin Devamı

Öte yandan itfaiye ekipleri, doğalgazın kesilmesinin ardından olay yerinden giderken, borunun yenilenmesi sırasında yaşanabilecek herhangi bir kazaya karşı önlem olarak yalnızca yangın tüpünün hazırda bekletilmesi dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!