Doğal Gaf Müdürü muhabiri suçladı

Güncelleme Tarihi:

Doğal Gaf Müdürü muhabiri suçladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 00:00

Ankara’da yedi öğrencinin yaşamını yitirdiği doğalgaz faciasıyla igili davanın görülmesine devam edildi.

BAŞKENTGAZ eski Genel Müdürü Veysel Karani Demir, Ankara’da yedi öğrencinin öldüğü doğalgaz faciasıyla ilgili basın toplantısındaki sözleri nedeniyle yargılandığı davada suçu, soruyu soran muhabiri attı. Demir, ölen çocukların hatırasını incitecek bir söz söylemediğini, kendisine kravat takmamasıyla ilgili soru soran muhabirin, gençlerin hatırasına saygısızlık yaptığını düşündüğünü kaydetti.

Demir ve Vakit gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Can Karahasanoğlu’nun yargılanmalarına devam edildi. Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, ilk celseye katılmayan Demir ile ölen gençlerin aileleri katıldı.
Demir, sorgusunda, facianın ardından, olayla ilgili bilgileri basın toplantısıyla kamuoyuna duyurduğunu anlattı. Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını aldığını ifade eden Demir, üçüncü sorunun Star TV muhabirince yöneltildiğini bildirdi.

Muhabirin, “Özel merakım nedeniyle konu dışı bir soru soracağım. Madem bürokrasiden geliyorsunuz, neden kravatınız yok?” diye sorduğunu kaydeden Demir, soruya, “üzücü hadiseden etkilendiği için o gün kravat takmanın içinden gelmediği, bürokrasi nedeniyle günlük yaşamında kravat taktığı” cevabını verdiğini belirtti.

Vakit yazarına talimatla ifade

VAKİT Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Can Karahasanoğlu hakkında, olayın ardından gazetede çıkan haberlerle “ölenin hatırasına hakaret” suçlamasıyla açılan dava da aynı mahkemede görüldü.
Cumhuriyet Savcısı Hazer, zorla getirme kararına rağmen talimat mahkemesinde savunma yapmayan Karahasanoğlu hakkında gerekirse yakalama müzekkeresi çıkartılması ve savunmasının alınması için yeniden talimat yazılmasını istedi. Yargıç Aykut, Karahasanoğlu’nun savunmasının alınması için Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’ne bir kez daha talimat yazılmasını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!