Doğal burun şekli en güzelidir

Güncelleme Tarihi:

Doğal burun şekli en güzelidir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 11:18

Her yıl burnunun şeklini değiştirmek isteyen binlerce kişi ameliyat olmak için doktorlara başvuruyor. Kimi doğuştan sahip olduğu burun yapısını beğenmiyor, kimi burnuna gelen bir darbe sonucu oluşan eğrilik veya çarpıklıktan şikayetçi ve bu şikayetlere bir de tıkanıklık ve nefes alamama eklenince ameliyat kaçınılmaz oluyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can burun ameliyatını anlatıyor.

Haberin Devamı

GENÇLİK VE ZİNDELİK BURUNDAN ALINAN SAĞLIKLI HAVA İLE GELİR

Burun estetiği ameliyatı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık yapılan operasyondur. İşlevsel burun estetiği ameliyatı tecrübe, sanatsal yaklaşım ve teknik bilgi gerektiren zor bir ameliyattır. Çünkü burun hem insan sağlığı hem de estetik anlamda çok önemli bir organdır. Burun, solunum sisteminin başlangıcıdır. Sağlıklı nefes alma, sağlıklı bir burun yapısı ile olur. Aynı zamanda alınan havanın nemlendirilmesi, ısıtılması, havadaki toz ve partiküllerin filtre edilerek tutulması burun sayesinde olur. Yine koku alma duyusu burun sayesinde gerçekleşir ve tat alma ile direkt ilişkilidir. Koku alamayan kişi tat da alamaz. Sağlıklı bir solunum sistemi işitme duyusunun artmasını ve sesin güzelleşmesini sağlar.  Ayrıca burundan alınan sağlıklı hava bize dinçlik, zindelik ve gençlik verir.

 

Haberin Devamı

Doğal burun şekli en güzelidir

 

FONKSİYONEL BURUN ESTETİĞİ

Burun ameliyatları sadece estetik amaçla değil sağlık için de yapılır. Burnun bütün fonksiyonları ile estetik görünümü birbiri ile etkileşim halindedir. Bu nedenle fonksiyonel estetik burun ameliyatlarından bahsederken her şeyden önce sağlıklı nefes alabilen ama aynı zamanda güzel ve doğal görünen burundan söz etmek gerekir. Burun şeklinden memnun olmayan bir hastayı güzel yapılmış bir burun çok mutlu eder. Ama güzel burun sadece küçük bir burun değildir. Yüze uyumlu olan, yandan, önden, alttan, üstten güzel görünen doğal burundur. Hem görsel açıdan hem de burun fonksiyonları açısından çok iyi, başarılı bir sonuç alabilmek için her şeyden önce burunun analizi çok ama çok iyi yapılmalıdır.

 

Doğal burun şekli en güzelidir

 

Haberin Devamı

Hastanın bütün açılardan fotoğrafı çekilir. Bu fotoğraflar üzerinde hasta ile ayrıntılı konuşulup, ortak bir karara varılmalıdır. Bu verilerden sonra çok iyi bir burun analizi ve ameliyat planlaması yapılmalıdır. Bu planlama doğrultusunda yeni teknikler ile operasyon gerçekleştirilmelidir. Ameliyatta eğer varsa burun orta bölmesindeki (septum) kemik ve kıkırdak eğriliği düzeltilmeli, burun eti şişliği mevcut ise yeterli oranda küçültülmeli, burun içinde polipler ve kronik sinüzit var ise temizlenmelidir. Böylece burun içindeki nefes yolu açıklığı sağlıklı bir hale getirilmelidir. Ameliyat sonrasında burunun alacağı şekli belirleyen en önemli faktörler kişinin kemik, kıkırdak ve yumuşak doku özellikleri ve fizyolojik yapısından kaynaklı kişinin iyileşme özellikleridir.

 

Haberin Devamı

Doğal burun şekli en güzelidir

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

BAKMADAN GEÇME!