Doğa ve çevre dostu amatör balıkçılar Kesikköprü'de buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Doğa ve çevre dostu amatör balıkçılar Kesikköprüde buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 13:56

Doğa ve çevre dostu amatör balıkçılar Kesikköprü'de buluşuyor

Haberin Devamı

Birol KARAKILIÇ/BALA(Ankara), (DHA)- DOĞA ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen '9. Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği', Ankara'nın Bala ilçesi Kesikköprü Barajı'nda yapılacak. 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek şenlik kapsamında yapılacak yarışmaların büyük ilgi görmesi bekleniyor.
6 Mayıs Cumartesi günü başlayacak ve iki gün sürecek etkinlik kapsamında amatör balıkçılıkla ilgili çeşitli etkinliklerin yanı sıra baraj gölü kıyısındaki çöpler toplanacak. Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Başkanı Mustafa Serkan İnanç, doğa ve çevre ile ilgili yaptığı açıklamada, üyelerinin bulunduğu Türkiye'nin her yerinden katılımcılar beklediklerini belirterek, "Bu yarışmayı yaparken çevreyi temizleyip, fidan dikerken doğanın ve çevrenin korunması konusunda dikkat çekiyoruz. Bizlere emanet edilen dünyaya sahip çıkarak, emanet aldığımız bu değerlerin geleceğimiz için ne denli önemli olduğunu bu yarışma etkinliği ile mesajlar vermek istiyoruz" dedi. 
Federasyon Başkanı Mustafa Serkan İnanç, Türkiye'nin sürdürülebilir amatör olta balıkçılığı alanında çalışmalar yaptıklarını, eğitici faaliyetlerle amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtıp, sevdirmek, gelişmesini sağlayıp, yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçılarını buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda her yıl 'Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği' düzenlendiğini belirten İnanç, "9. Turna Balığı yakalama yarışmasını doğa harikası olan Kesikköprü Baraj gölünde yapıyoruz. Etkinlikteki hedefimiz, Ankara'nın cennet mekanlarından olan Kesikköprü'nün tarihsel dokusuna, çevresel gelişimine, sudaki ve çevresinde yaşayan canlılarına, doğasına, farklı bir gözden bakarak, tanıtılmasına ve korunmasına fayda sağlayabilmektir. Doğa, çevre ve bölgenin tanıtımını da yaparak bu sportif faaliyetle bir çok noktaya da dikkat çekmiş oluyoruz" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile Ankara Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden de temsilcilerin bulunduğu yarışmalarda, tüm katılımcılara Kupa Mug, dereceye girenlere Oltacılarder tarafından hazırlanan özel kupa, yarışma katılım belgesi ve sponsor firmaların sağladığı ödüller verilecek. Yarışmaya katılan, ancak dereceye giremeyen yarışmacılara da sponsor firmalar tarafından sağlanan çeşitli hediyeler ve dernek tarafından yarışma katılım belgesi verilecek.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!