Doğa severlerin tercihi Ilgaz oldu

Güncelleme Tarihi:

Doğa severlerin tercihi Ilgaz oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2017 15:50

Doğa severlerin tercihi Ilgaz oldu

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- KURBAN Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması nedeniyle tatilciler deniz kenarlarını doldururken, dağlar da boş kalmadı. Yurdumuzun gözde milli parklarından biri olan Ilgaz Dağı Milli Parkı da bu bayramda doğaseverleri ağırlayor.
Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda bulunan Derbent Otel işletmecisi Kemal Buyuran, Milli Park içinde tek açık özel otel olduklarını, kendi tesisi dışında biri Milli Savunma Bakanlığı, diğeri Tarım Bakanlığı'na bağlı iki kamu tesisinin de açık olduğunu belirtti. Buyuran, "Ilgaz Dağı'nda toplam sekiz otelden dördü kamuya ait. İki büyük otel tamamen kapalı, geriye ise sadece biz kalıyoruz. Kamu otelleri tamamen dolu. Bizim de şuan itibarıyla doluluk oranımız yüzde altmışlarda, her an yükselebilir. Bunun yanında günübirlik misafirimiz çok fazla oluyor. Doğaseverler her zaman Ilgaz'ı tercih ediyorlar" dedi.
Ilgaz Dağı'nda Milli Park Müdürlüğü tarafından tespit edilen ve işaretlenen levhalarla yönlendirilen 3 zorluk derecesinde 5 ve 9 kilometre arasında 4 yürüyüş rotası bulunuyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!