Doğa Derneği'nden Hasanbeyli gezisi

Güncelleme Tarihi:

Doğa Derneğinden Hasanbeyli gezisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 15:10

Doğa Derneği'nden Hasanbeyli gezisi

Haberin Devamı

OSMANİYE'nin Hasanbeyli İlçe Belediye Başkanlığı ve Cebelibereket Doğa Araştırma ve Yaşatma Derneği (CEDAY) birlikte doğa etkinliği düzenledi.
Hasanbeyli Devlet Bahçeli Mesire Alanında gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Alpaslan Koca, Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi Bölüm Başkanı Mahmut Ali Gökçe, Milli Parklar Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisleri, Cebelibereket Doğa Araştırma ve Yaşatma Derneği (CEDAY) ve Osmaniye Yaban Hayatı Koruma ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Sabah kahvaltısı ile başlayan etkinlikte söz alan Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
"Hasanbeylimiz Amanos dağlarının eteklerinde kurulu muhteşem coğrafyası ile yaz kış oksijen deposudur. Kirazın başkenti olarak da adlandırılır. Buradaki ekolojik dengenin devam etmesi, açısından belediye olarak elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Ormanları ve doğal hayat içerisinde var olan canlıları elimizden geldiğince muhafaza etmeye çalışıyoruz. Sizin gibi akademisyenlerin ve doğaya duyarlı derneklerin burada olması da bize güç veriyor. Tüm katılımcılara teşekkür ederim."

Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Çelik ise doğa, çevre ve hayvanlara duyarlı derneklerin yaptıkları her etkinliğe katılmayı arzuladıklarını belirtti. Yapılan konuşmalar ve bilgilendirmelerin ardından Osmaniye Gaziantep sınırında bulunan ve elektrik enerjisi üretiminde kullanılan rüzgar panellerini de gezen katılımcılara, çevre hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Etkinliğin ardından, Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca faaliyette yer alanlara Katılım Belgesi verdi. CEDAY Başkanı Mustafa Düzenli ise Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca'ya bir plaketle teşekkür etti. Program ilçenin gezilmesi ve birlikte fotoğraf çektirme ile sona erdi.

İbrahim EMÜL/HASANBEYLİ (Osmaniye), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!