Doç. Dr. Şahin: "Kadına şiddete karşı sert önlemler alınmalı"

Güncelleme Tarihi:

Doç. Dr. Şahin: Kadına şiddete karşı sert önlemler alınmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 12:22

Doç. Dr. Şahin: "Kadına şiddete karşı sert önlemler alınmalı"

Haberin Devamı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hande Şahin, kadına yönelik şiddet yaptırımlarının katı olması gerektiğini altını çizerek, "Eğer önlemler sert olursa, şiddetin her türlüsünün azalacağını düşünüyorum" dedi.

Türk Kadınlar Birliği Manisa Şubesi ve Manisa Barosu'nun işbirliğiyle 'Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ile Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi' (İstanbul Sözleşmesi) adlı konferans düzenlendi. Oda ve Dernekler Binasının konferans salonunda düzenlenen etkinliğe; Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yasemin Buket Aktan, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya, Türk Kadınlar Birliği Manisa Şube Başkanı Sevgi Şanlı, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Başkanı Beyhan Yörür, Kadınlar Birliği ve Yardım Sevenler Derneği yönetim kurulu üyeleri, onursal başkanlar, çevre illerden gelen üyeler, Manisalı Araştırmacı Yazar Bedriye Aksakal ve davetliler katıldı.

Konferansta konuşma yapan Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Üyesi Avukat Emine Özge Arslan, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde Avrupa'da imzalan ilk sözleşme olan 'İstanbul Sözleşmesi' hakkında katılımcılara bilgi verdi. İstanbul Sözleşmesinde kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ve önlenmesi konusunda bir çok hukuki boyutta önemli bilgilerin olduğunu ifade eden Arslan, sözleşme çerçevesinde yapılan çalışmaların yasallaşması konusunda devletin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirtti. Kadınlara birlik ve beraberlik mesajları da veren Arslan, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda önleyici tedbirlerin genişletilmesi görüşündeyim. Ama en önemli çalışma şiddete maruz kalanlar ile beraber, sesimizi iyi şekilde duyurmak olacaktır. Gelin, şiddetin önüne geçebilmek adına daha çok sesimizi duyuralım" diye konuştu.

"ÖNLEMLER SERT OLURSA ŞİDDET AZALIR"

Konferansın konuşmacısı olan MCBÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hande Şahin, ardından kürsüye geldi. İstanbul Sözleşmesi'nin şiddeti önlemeye yönelik sağlayacağı faydalar üzerinde durdu. Doç. Dr. Şahin, sözleşmenin getirdiği yenilikler ve kadına yönelik şiddetin tanımının genişletilmesi ve yaptırımlarının katı olması gerektiğini belirtti. Şahin, "Kadına şiddet gösterenlerin her halükarda cezai yaptırıma mahkum edilmesi ve çok katı önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum. Alınan önlemler kadına yönelik şiddetin önlenmesi veya önüne geçilmesi konusunda yeterli değil. Ayrıca şiddeti yapan kişilere karşı verilen cezalar ise caydırıcı özelliği taşımıyor. Çeşitli hafifletici beyanlar ortaya koyarak en hafif cezayı alıyorlar. Eğer önlemler sert olursa, şiddetin her türlüsünün azalacağını düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Avukat Emine Özge Arslan ve Doç. Dr. Hande Şahin, katılımcılar tarafından merak edilen soruları da yanıtladı. Konferansın sonunda, Türk Kadınlar Birliği Manisa Şube Başkanı Sevgi Şanlı ve yönetim kurulu üyeleri konuşmacılara teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!